fbpx

Παρίσι 2024: Θετικά συμπεράσματα της Οργανωτικής Επιτροπής από την 3ήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα

Παρίσι 2024: Θετικά συμπεράσματα της Οργανωτικής Επιτροπής από την 3ήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» στην Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία με Γάλλους αξιωματούχους επισκέφθηκαν τη χώρα μας προκειμένου να επιβλέψουν τις διεργασίες και την προετοιμασία της Ελλάδας για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας το 2024 για τους ερχόμενους αγώνες.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και αφού δόθηκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις ,στη συνέχεια μετέβησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και ολοκληρώθηκε η επίσκεψη.

Οι Γάλλοι αντιπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησαν την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την φιλοξενία και την ξενάγηση στα μέρη που θα ταξιδέψει η Φλόγα. Από την μεριά της η ΕΟΕ και οι κ.κ Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ και Θανάσης Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας εξήγησαν αναλυτικά την διαδικασία που πραγματοποιείται η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας από την Γαλλία για αυτό το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν και είχαμε εξαιρετική συνεργασία ενόψει των Τελετών που θα ακολουθήσουν. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα και θέλω να διαβεβαιώσω την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού, ότι και οι δύο Τελετές για την Ολυμπιακή Φλόγα του 2024 θα είναι πραγματικά υποδειγματικές» ανέφερε ο κ. Θανάσης Βασιλειάδης.

Την Παρασκευή και κατά την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία μέλη της ομάδας «Terre de Jeux 2024», μέρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισίου, σε ειδική τελετή στο Αρχαίο Γυμνάσιο παρέλαβε 2.024 γραμμάρια χώματος από τον αρχαιολογικό χώρο μέσω ειδικού «σωλήνα» για να τα μεταφέρει στο Παρίσι σε μια συμβολική κίνηση.

Το χώμα το τοποθέτησε στον σωλήνα η «ασημένια» Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας, στο Λονδίνο το 2012, Εμιλί Γκομί. Σε δηλώσεις της η Γκομί τόνισε πως «αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία των Αγώνων. Πέρα από τη σύνδεση της Ολυμπίας και της Ελλάδας με το Παρίσι και τη Γαλλία, θέλουμε να ανοίξουμε τους Αγώνες διάπλατα μέσα από αυτό το ιερό χώμα που θα έχω την τιμή να την φέρω πίσω στη Γαλλία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες