fbpx

Τόκιο 2020: Νέα κατηγορία δωροδοκίας για τον Τακαχάσι

Τόκιο 2020: Νέα κατηγορία δωροδοκίας για τον Τακαχάσι

Νέοι ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ο οποίος για άλλη μία φορά κατηγορείται για δωροδοκία. Ο Τακαχάσι έχει ήδη κατηγορηθεί για τη λήψη χρημάτων από δύο εταιρείες ώστε να τις βοηθήσει να γίνουν χορηγοί των Αγώνων και το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αποκάλυψε λεπτομέρειες της έρευνας.

 Οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι ο Τακαχάσι έλαβε ποσό 108.000 ευρώ από την Daiko Advertising ώστε να ζητήσει από την οργανωτική επιτροπή να συμπεριλάβουν την εταιρεία από την Οζάκα, κάτι που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο Τακαχάσι έχει ήδη κατηγορηθεί για την αποδοχή 366.000 ευρώ από την Aoki Holdings για τις υπηρεσίες συμβουλών που έδωσε, ενώ για τον ίδιο λόγο φέρεται να έχει πάρει και 501.000 ευρώ από την Kadokawa Corporation.

 Ειδικά στην περίπτωση της Daiko οι εισαγγελείς θεωρούν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε ένα διαφημιστικό πρακτορείο με επικεφαλής τον Καζουμάσα Φουκάμι, έναν άμεσο συνεργάτη του Τακαχάσι. Ο Φουκάμι έχει συλληφθεί με την κατηγορία συνέργειας σε δωροδοκία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες