fbpx

Αυγενάκης: «Το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία»

Αυγενάκης: «Το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία»

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” με την παρουσία 900 αθλητών. Την διοργάνωση ανέλαβαν τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έδωσε και Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε στο μήνυμά του ότι: «Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επιδιώκοντας να αναγνωρίσει το κύρος των Special Olympics Hellas αλλά και να επιβραβεύσει την μεγάλη αποστολή που διατελούν αδιάκοπα εδώ και 34 χρόνια για την υλοποίηση του οράματός τους και τη δημιουργία μιας ενταξιακής κοινωνίας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία, προχώρησε στην αναβάθμισή τους σε Ομοσπονδία.

Είμαι βέβαιος ότι με την Πολιτεία στο πλευρό σας θα προσελκύσετε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στα προγράμματά σας διοργανώνοντας περισσότερες μεικτές αθλητικές δράσεις συνύπαρξης ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία και καθιερώνοντας μία κουλτούρα αποδοχής και αλληλεγγύης χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες