fbpx

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ατομική προσπάθεια των αθλητών συνιστά για όλους μας μια κοινωνική υπέρβαση»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η ατομική προσπάθεια των αθλητών συνιστά για όλους μας μια κοινωνική υπέρβαση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», που διοργανώθηκαν από τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Οι αθλητές παρέλασαν με τις σημαίες και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και της Κύπρου, απήγγειλαν τον όρκο του αθλητή των Special Olympics και άναψαν τη Φλόγα της Ελπίδας. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος περίπου 900 αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην Τελετή Έναρξης απηύθυνε χαιρετισμό Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας το εξής: «οι 900 αθλητές αυτών των αγώνων θα κάνουν ο καθένας τη δική του υπέρβαση. Θα αγωνιστούν να ξεπεράσουν τα δικά τους όρια, τις δικές τους σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες, μόνο που η δική τους συμμετοχή και η δική τους ατομική προσπάθεια συνιστούν για όλους μας μια κοινωνική υπέρβαση. Ένα βήμα προς τη συμπεριληπτική κοινωνία την οποία στοχεύουμε ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες