fbpx

Special Olympics “Λουτράκι 2022”: Σπουδαία εκδήλωση με την συμμετοχή 900 αθλητών από Ελλάδα και Κύπρο (pics)

Special Olympics “Λουτράκι 2022”: Σπουδαία εκδήλωση με την συμμετοχή 900 αθλητών από Ελλάδα και Κύπρο (pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022”, που διοργανώθηκαν από τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έγινε η Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Οι αθλητές παρέλασαν με τις σημαίες και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και της Κύπρου, απήγγειλαν τον όρκο του αθλητή των Special Olympics και άναψαν τη Φλόγα της Ελπίδας. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος περίπου 900 αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση – Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος) και συμμετείχαν σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Στο πλευρό των αθλητών ήταν, οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές τους και οι πολυάριθμοι εθελοντές και οι συνεργάτες των Special Olympics, καθώς και η τοπική κοινωνία.

Στην Τελετή παρευρέθηκε επίσης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρήστος Δήμας, ο πρώην Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης. Επίσης, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης.

Στο κλείσιμο της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Ελένη Χρονά, βραβεύτηκαν οι Χορηγοί και οι Υποστηρικτές των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics “Λουτράκι 2022”, καθώς και οι Δήμαρχοι που έχουν στηρίξει έμπρακτα την επέκταση του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas στην πόλη τους. Κατόπιν ακολούθησαν καλλιτεχνικά δρώμενα και χορευτικά από αθλήτριες και αθλητές των σωματείων Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη, Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης και Φιλογυμναστικός Όμιλος Κότινος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες