fbpx

Κριτική στον Λιβέρη για τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Saudi Aramco

Κριτική στον Λιβέρη για τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Saudi Aramco

Δυσμενή κριτική από την… πράσινη γωνία δέχεται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Μπρίσμπεϊν 2032“, Άντριου Λιβέρης. Ο άνθρωπος που ηγείται όλου του οργανωτικού σκέλους των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στην Αυστραλία, διατηρεί παράλληλα και θέση στο εκτελεστικό συμβούλιο της Saudi Aramco, στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Αυτή η παράλληλη απασχόλησή του τον έχει φέρει στο επίκεντρο μίας κριτικής, η οποία έχει περιβαλλοντικό πρόσημο. Για την ακρίβεια, ένας από τους στόχους της διοργάνωσης του 2032 είναι να κινηθεί σε μία όσο το δυνατόν πιο “πράσινη” γραμμή και, ούσα φιλική στο περιβάλλον, να δημιουργήσει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα εκπομπών ρύπων.

Από την πλευρά της, η Saudi Aramco είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου του κόσμου. Ούσα μία κατά 95% κρατική εταιρία στη Σαουδική Αραβία, η Saudi Aramco είναι ο Νο1 παραγωγός ποσότητας αργού πετρελαίου σε βαρέλια ανά ημέρα, ενώ έχει ήδη δρομολογήσει ένα μεγάλο σχέδιο επιχειρηματικής επέκτασης εντός της επόμενης δεκαετίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες