fbpx

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Σχέδιο προώθησης των χειμερινών αθλημάτων ΑμΕΑ

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Σχέδιο προώθησης των χειμερινών αθλημάτων ΑμΕΑ

Η οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα αποφάσισε να υιοθετήσει ένα τετραετές σχέδιο με στόχο να προωθήσει στο ευρύ κοινό την συμμετοχή στα χειμερινά αθλήματα ΑμΕΑ, το οποίο παρουσιάστηκε στο Παραολυμπιακό πολιτιστικό φεστιβάλ στο Μιλάνο.

 Η πρωτοβουλία, που περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο τη διοργάνωσης του 2026 ελπίζει ότι θα αυξήσει την αθλητική συμμετοχή μέσα από ειδικά διαμορφωμένους χώρους και προπονητικά καμπ. «Με αυτό το σχέδιο θέλουμε να στείλουμε το πρώτο ισχυρό μήνυμα για τη δέσμευση της διοργάνωσης να συμπεριλάβει και να προωθήσει τις Παραολυμπιακές αξίες», είπε η Ντιάνα Μπαντσέντι, διευθύντρια του σχεδίου για τους Αγώνες του 2026.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ακόμα περισσότερο οι Παραολυμπιακοί, αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία να προωθήσουμε, μέσω του αθλητισμού, μία πραγματική πολιτιστική επανάσταση ώστε η κοινωνία να απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό έργο και να αφήσουμε μια σημαντική κληρονομιά για τη χώρα μας».

Πέρα από τις προωθητικές ενέργειες και τις προπονητικές δραστηριότητες, η οργανωτική επιτροπή θα συνεισφέρει σε συμφωνία με την ιταλική Παραολυμπιακή επιτροπή και τις αρμόδιες ομοσπονδίες, τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προσελκύσει μελλοντικούς αθλητές στα χειμερινά αθλήματα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες