fbpx

Επεκτείνεται το αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Επεκτείνεται το αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Την προσθήκη ενός επιπλέον τερματικού αποφάσισαν οι διαχειριστές του αεροδρομίου του Μπρίσμπεϊν. Ο λόγος είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη της Αυστραλίας το 2032 και οι εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις μετακινήσεων με αεροπορικά μέσα.

Ο στόχος του νέου τερματικού θα είναι να μειώσει την απόσταση που πρέπει να καλύψει ένα αεροπλάνο από τον διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης ως την πύλη, αποσυμφορίζοντας έτσι και τους χώρους αναμονής των επιβατών, που αναμένεται να είναι εξόχως επιβαρυμένοι το διάστημα των Αγώνων.

Αν και αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών του αεροδρομίου του Μπρίσμπεϊν, δεν θα είναι και το μοναδικό. Ήδη έχουν δρομολογηθεί αυξήσεις στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, έργα αναβαθμίσεων για τους δύο υπάρχοντες τερματικούς και συνολική επέκταση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί το κοινό (καταστήματα κλπ.) τα οποία έχουν κοστολογηθεί στα 3.300.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι εργασίες δεν γίνονται μονάχα με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πρόθεση των δημοτικών αρχών του Μπρίσμπεϊν είναι μέσω της διοργάνωσης να γιγαντωθεί συνολικά η πόλη τους ως τουριστικός και εμπορικός προορισμός. Υπολογίζεται μάλιστα πως από τους 24.000 εργαζόμενους σήμερα στο αεροδρόμιο, ο αριθμός τους θα έχει αυξηθεί στους 50.000 έως το έτος 2050.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες