fbpx

Γκουαγκγουόν 2024: Σε 2 πόλεις η τελετή έναρξης

Γκουαγκγουόν 2024: Σε 2 πόλεις η τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας του 2024 θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Γκανγκνέουνγκ και Πιονγκτσάνγκ και στο Γκανγκέουγκ Οβάλ και το Γιονγκπιόνγκ Ντόουμ αντίστοιχα.

 Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφασή τους όπως αναφέρει το πρακτορείο Yonhap μετά τη διχογνωμία για το μέρος που θα φιλοξενούσε την τελετή. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ο βωμός θα ανάψει στην Γκανγκνέουνγκ όπου θα κηρυχθεί και η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης.

 Η Πιονγκτσάνγκ, η πόλη που αποτέλεσε το επίκεντρο της δράσης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 θα δει πολλές από τις εγκαταστάσεις της να αξιοποιούνται, ωστόσο δεν θα υπάρχει το Ολυμπιακό στάδιο της πόλης το οποίο κατεδαφίστηκε μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς. Αντίθετα, μέρος της τελετής έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Γιονγκπιόνγκ Ντόουμ το οποίο είχε φιλοξενήσει την τελετή έναρξης και λήξης των Χειμερινών Ασιατικών Αγώνων του 1999.

 Κάτι παρόμοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες καθώς υπάρχει ήδη πρόταση για παράλληλη τελετή έναρξης στο SoFi Stadium και το Los Angeles Memorial Coliseum.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες