fbpx

Μπρίσμπεϊν 2032: Έτοιμη η Μπράιτον Χομς Αρένα

Μπρίσμπεϊν 2032: Έτοιμη η Μπράιτον Χομς Αρένα

Η Μπράιτον Χομς Αρένα στο Σπρίνγκφιλντ είναι και επίσημα ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 μετά την ανακοίνωση της διοργάνωσης από το Μπρίσμπεϊν. Το γήπεδο μάλιστα φιλοξένησε και δράση με τον μεγάλο τελικό των γυναικών στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο.

 Το στάδιο χωρητικότητας 8.000 θεατών είναι πολύ πιθανό να φιλοξενήσει το μοντέρνο πένταθλο αν και η παρουσία του συγκεκριμένου αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες είναι αβέβαιη.

Η Μπράιτον Χομς Αρένα χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό αθλητισμού του Κουίνσλαντ, Στέρλινγκ Χίντσκλιφ, ως μία προπονητική εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων για τις κορυφαίες και τους κορυφαίους στον αθλητισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας καθώς περιλαμβάνει κλειστό στίβο, γυμναστήριο και πισίνες.

Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε από τους ντόπιους αρχιτέκτονες της εταιρείας Populous και κατασκευάστηκε από τους αδερφούς Χάτσινσον με το κόστος να ανέρχεται στα 53,5 εκατομμύρια ευρώ. Το Μπρίσμπεϊν θα γίνει η 3η πόλη της Αυστραλίας που θα διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και η 2η που θα δει δράση από Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες