fbpx

Χειμερινοί 2030: Υπέρ της διοργάνωσης η πλειοψηφία των Σουηδών

Χειμερινοί 2030: Υπέρ της διοργάνωσης η πλειοψηφία των Σουηδών

Θετικά είναι τα ευρήματα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το ενδεχόμενο ανάληψης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030.

Η Ολυμπιακή επιτροπή της Σουηδίας αποκάλυψε ότι οι 7 στους 10 που ερωτήθηκαν απάντησαν θετικά στο ενδεχόμενο υπό την προϋπόθεση όμως ότι η σχετική μελέτη αποδείξει ότι οι Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με τρόπο δημοκρατικό, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικό.

Στην έρευνα πήραν μέρος 3.300 άνθρωποι το διάστημα από 4 έως 12 Απριλίου με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στο ετήσιο γενικό συνέδριο της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας. «Είμαστε έκπληκτοι που υπάρχει τόσο δυνατή στήριξη», είπε ο νέος πρόεδρος Χανς Φον Ούτμαν. «Περνάμε πλέον στο στάδιο της μελέτης ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε Αγώνες που θα είναι οικονομικοί, φιλικοί προς το περιβάλλον και δημοκρατικοί».

Η Σουηδία έχει διεκδικήσει 8 φορές κατά το παρελθόν τη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων γνωρίζοντας πάντα την αποτυχία ενώ στην πιο πρόσφατη προσπάθειά της, για τη διοργάνωση του 2026, ηττήθηκε από την πρόταση Κορτίνα και Μιλάνο της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες