fbpx

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενδιαφέρον από 6 χώρες για τις μελλοντικές διοργανώσεις

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενδιαφέρον από 6 χώρες για τις μελλοντικές διοργανώσεις

Συνολικά 6 χώρες εξετάζουν την περίπτωση ανάληψης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο εγγύς μέλλον.

Ο Κριστόφ Ντουμπί, CEO της ΔΟΕ στον τομέα των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε την παραπάνω αποκάλυψη με την Σουηδία και την Ελβετία να είναι οι πιο πρόσφατες χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον. Η ΔΟΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την οικοδέσποινα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030, κάτι που αναμένεται να γίνει κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Η Σουηδία έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της για τη διοργάνωση του 2030 έχοντας και την στήριξη του 70% των πολιτών της ενώ η Ελβετία, που δεν μπόρεσε να προχωρήσει την κοινή πρόταση με τη Γαλλία για την ίδια διοργάνωση, εξετάζει τις πιθανότητες για το μέλλον.

 Το Σαπόρο της Ιαπωνίας ήταν στα αρχικά φαβορί ωστόσο το σχέδιο «πάγωσε» μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και πλέον στρέφει την προσοχή του στο 2034 ενώ το Βανκούβερ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Καναδά.

Στην εξίσωση μπαίνει και το Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, που είχε διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και θα ήθελε ιδανικά να αναλάβει τη διοργάνωση του 2034 για να υπάρχει αρκετή χρονική απόσταση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες