fbpx

Ζελένσκι: “Ευχαριστώ τη ΔΟΕ που υπερασπίζεται τις αξίες του Ολυμπισμού”

Ζελένσκι: “Ευχαριστώ τη ΔΟΕ που υπερασπίζεται τις αξίες του Ολυμπισμού”

Με θετικό τρόπο ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην απόφαση της ΔΟΕ να αποκλείσει τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή από τις τάξεις της. Η συγκεκριμένη ενέργεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ήρθε ως αντίδραση στην υποδοχή νέων μελών στη Ρωσική Επιτροπή από τις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για πρόσωπα από τα Ολυμπιακά Συμβούλια των αυτοαποκαλούμενων “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ”, “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ”, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Η συγκεκριμένη ενέργεια χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη βήμα οριστικής διοικητικής “απορρόφησης” των εν λόγω περιοχών από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενόσω βέβαια ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

“Ελήφθη μία απόφαση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία αποκλείει τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή από μέλος της. Όλοι στον πλανήτη πρέπει να σέβονται την εδαφική κυριαρχία των κρατών και τις οδηγίες του ΟΗΕ. Εάν κάποιος όπως η Ρωσία θεωρεί πως μπορεί να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα ως όπλο, τότε αυτό δεν θα λειτουργήσει. Σας ευχαριστώ που υπερασπίζεστε τις αξίες του Ολυμπισμού”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες