fbpx

ISSF World Cup: Χρυσό μετάλλιο για Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 

ISSF World Cup: Χρυσό μετάλλιο για Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 

H Ελληνίδα σκοπεύτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου. 

Στον πρώτο σημαντικό αγώνα της χρονιάς η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την 1η θέση στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών κερδίζοντας με μεγάλη άνεση στη μεγάλη μονομαχία για το χρυσό μετάλλιο, μετά την πρόκρισή της στον τελικό. 

Τα καλά νέα φάνηκαν από την αρχή για την εκπληκτική Κορακάκη, η οποία από τον προκριματικό γύρο έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Αγωνιζόμενη στη 2η σειρά του προκριματικού, κατάφερε να τερματίσει στη 2η  θέση και με σκορ 583/600 (98, 96, 95, 98, 98, 98) πέτυχε τον αρχικό της στόχο που ήταν η πρόκριση στις κορυφαίες σκοπεύτριες του αγωνίσματος.

Στο σκέλος των τελικών η Κορακάκη έχοντας επίδοση 40 βαθμού εξασφάλισε την πρόκριση για τους αγώνες των μεταλλίων, ενώ στη συνέχεια με σκορ 37 προχώρησε στην αναμέτρηση για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. 

 Εκεί βρέθηκε δίπλα στην ανερχόμενη 17χρονη Ινδή, Έσα Σιν, η οποία όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το απαραίτητο πνευματικό επίπεδο απέναντι στην Ελληνίδα σκοπεύτρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κορακάκη να επικρατήσει εύκολα με 16-4 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. 

Ωστόσο, εκτός από την Κορακάκη, αξιόλογες ήταν και οι επιδόσεις για την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. Στο αγώνισμα των ανδρών ο Διονύσης Κορακάκης με επίδοση 571/600 (14 κεντρικά 10άρια) κατέλαβε την 43η θέση, ενώ στις γυναίκες η Χριστίνα Μόσχη με 574/600 (12 κεντρικά 10άρια) βρέθηκε στην 9η θέση στον προκριματικό γύρο και στην 18η στο σύνολο. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή