fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: Στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων η Κίνα

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: Στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων η Κίνα

Με απολογισμό τεσσάρων χρυσών μεταλλίων η Κίνα πήρε την πρώτη θέση στον σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπακού.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν η Κίνα πήρε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων μπροστά από Ιράν και Ινδία που πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα κερδίζοντας από ένα χρυσό μετάλλιο. Η Φενγκ Σιζουάν επικράτησε στο αεροβόλο πιστόλι 25 μέτρων με σύνολο 38 βαθμών νικώντας την δύο φορές κάτοχο χάλκινου μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, την Ιρανή Χανιγιέχ Ροσταμιγιάν, που είχε 33 βαθμούς.

 Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Κίνας ήρθε από την Χαν Τζιαγιού, που νίκησε την Ινδή Νάνσι Μαντοότρα στον τελικό του αεροβόλου τυφεκίου 10 μέτρων με διαφορά μόλις 8 δεκάτων του βαθμού. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κινέζα Χουάνγκ Τζι-Τινγκ η οποία μαζί με τον «αργυρό» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Σενγκ Λιχάο, πήραν τον τίτλο στο μεικτό ομαδικό με 16-14 απέναντι στους επίσης Κινέζους Γουάνγκ Ζιλίν και Γιανγκ Χαοράν.

Η πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων εξασφαλίστηκε από τον Λι Γιουεχόνγκ που πήρε τον τίτλο στα 25 μέτρα πιστολιού ταχείας βολής με 33 βαθμούς επικρατώντας για ένα βαθμό του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2018, του Γάλλου Κλεμάν Μπεσαγκέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή