fbpx

Θρίαμβος με εννέα μετάλλια για την Εθνική Ομάδα Benchrest με αεροβόλο τουφέκι στην Τσεχία!

Θρίαμβος με εννέα μετάλλια για την Εθνική Ομάδα Benchrest με αεροβόλο τουφέκι στην Τσεχία!

Με εννέα μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι σκοπευτές και σκοπεύτριες της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής Benchrest με αεροβόλο τουφέκι από το Plzen της Τσεχίας.

Οι Αγώνες Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Benchrest 2023, διεξήχθησαν στο στρατιωτικό σκοπευτήριο Lobzy στο Plzen της Τσεχίας από τις 24 Ιουλίου μέχρι και 4 Αυγούστου. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν πέντε σκοπευτές και δύο σκοπεύτριες.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Νικόλας Μάγειρας, Στρατής Γελαγώτης, Στέλιος Μιχαλόπουλος, Κωστής Νταντάμης, Ελένη Τσαγκάλου, Εύα Σούκου και ο νεαρός Ιγνάτης Γελαγώτης, γιός του Στρατή, που αγωνίστηκε στην κατηγορία εφήβων.

Ο Στρατής Γελαγώτης ήρθε δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Ιγνάτης Γελαγώτης, ήταν τρίτος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ιγνάτης Γελαγώτης κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο και στους εφήβους του Ευρωπαϊκού, ενώ στους ενήλικες την καλύτερη επίδοση είχε ο Νικόλας Μάγειρας που κατέλαβε την 11η θέση στην Ευρώπη.

Στους ενήλικες το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Στέλιος Μιχαλόπουλος, το χάλκινο μετάλλιο με ο Κώστας Νταντάμης και την 4η θέση της κατάταξης πήρε ο Στρατής Γελαγώτης.

Με τρεις σκοπευτές στην κορυφαία πεντάδα, η Ελληνική ομάδα κατέκτησε φυσικά την πρώτη θέση στο ομαδικό του αγωνίσματος και το Χρυσό Μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Έλληνες στην κορυφή του βάθρου και ο Εθνικός μας Ύμνος να παιανίζει στο Plzen της Τσεχίας.

Τέλος, ο νεαρός Ιγνάτης Γελαγώτης έφερε μία ακόμα διάκριση, κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους έφηβους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή