fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στο Κατάρ για τον τελικό Κορακάκη, Μίτας, Μαυρομμάτης και Κατζουράκη

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στο Κατάρ για τον τελικό Κορακάκη, Μίτας, Μαυρομμάτης και Κατζουράκη

Στη Ντόχα του Κατάρ βρίσκονται τα μέλη της Ελληνικής αποστολής για τον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων ISSF 2023.

Οι τελικοί του παγκοσμίου κυπέλλου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 25 του μηνός

Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες – μετά από πρόσκληση – ανάλογα με τις διακρίσεις ενός εκάστου στον κύκλο των Παγκοσμίων Κυπέλλων της χρονιάς.

Για την Ελλάδα θα συμμετάσχουν οι Άννα Κορακάκη, Μάκης Μίτας, Νίκος Μαυρομμάτης και Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έχει αγωνιστεί έξι φορές στην καριέρα της σε τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου, κατακτώντας συνολικά έξι μετάλλια εκ των οποίων το ένα είναι χρυσό, τρία είναι αργυρά και δύο χάλκινα.

Η αθλήτρια του Τάσου Κορακάκη μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και δύο μετάλλια στη διοργάνωση, αφού βρίσκεται μέσα στο top-12 στα 10μ αεροβόλου πιστολιού και στα 25μ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σκιτ, Μίτας, συμμετείχε τελευταία φορά σε αυτή την διοργάνωση το 2012 όταν και ήταν 8ος στο Μαριμπόρ της Σλοβενίας. Από την άλλη, ο Μαυρομμάτης έχει να παρευρεθεί από 2011 σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Αλ Αΐν, όπου είχε καταλάβει την 6η θέση

Την παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση θα κάνει η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μία σπουδαία σεζόν φέτος με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τα δύο μετάλλια στα παγκόσμια κύπελλα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή