fbpx

Αγκέρε: “Το παρασέρφινγκ πρέπει να μπει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες”

Αγκέρε: “Το παρασέρφινγκ πρέπει να μπει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες”

Μία από τις μεγαλύτερες μάχες της καριέρας του δίνει ο Φερνάντο Αγκέρε, επιδιώκοντας να εισαγάγει το παρασέρφινγκ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2028.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σέρφινγκ (ISA) υπογράμμισε αυτόν τον κομβικό στόχο με αφορμή την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παρασέρφινγκ. Ο Αργεντινός παράγοντας ήδη πιστώνεται την τεράστια επιτυχία εισόδου του σέρφινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2021 και το Τόκιο.

“Είμαι τόσο χαρούμενος που βλέπω έναν αριθμό ρεκόρ από συμμετέχουσες χώρες, αθλητές και έθνη που βρίσκονται εδώ. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Γνωρίζεται πως έχουμε υψηλές φιλοδοξίες.

Πριν πολλά χρόνια μου είχαν πει: “Φερνάντο, μην σπαταλάς τον χρόνο σου. Το σέρφινγκ δεν θα μπει ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Νομίζω ότι δεν σπαταλήσαμε καθόλου τον χρόνο μας.

Τώρα το σέρφινγκ βρίσκεται στον δεύτερο Ολυμπιακό του κύκλο. Θέλω να γνωρίζεται πως από την πρώτη ημέρα προσπαθούμε να εισάγουμε το παρασέρφινγκ στου Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δοκιμάσαμε στο Τόκιο και μας το αρνήθηκαν. Δοκιμάσαμε στο Παρίσι και μας το αρνήθηκαν.

Τώρα προσπαθούμε πολύ σκληρά για το Λος Άντζελες το 2028. Το παρασέρφινγκ πρέπει να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα από τα ελάχιστα σπορ που προσφέρει τόση πολλή ενέργεια, θετικότητα και ισότητα σε επίπεδο πρόσβασης για όλους”, ανέφερε ο Αγκέρε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ειδήσεις Διεθνείς