fbpx

Στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος το Ανατολικό Τιμόρ

Στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος το Ανατολικό Τιμόρ

Η εθνική Ολυμπιακή επιτροπή του Ανατολικού Τιμόρ επικεντρώνεται στα μελλοντικά αθλητικά γεγονότα μετά το 5ο γενικό της συνέδριο όπου δέχθηκε στις τάξεις της και την ομοσπονδία της τοξοβολίας.

 Το Ανατολικό Τιμόρ πήρε τρία χρυσά μετάλλια στους Αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας πέρα από 8 αργυρά και τα 26 χάλκινα. Η χώρα δεν έχει πάρει μετάλλιο σε Ασιατικούς Αγώνες σε 5 διαδοχικές διοργανώσεις από το Μπουσάν το 2002, έχοντας αποκτήσει την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία το 1975 και στην συνέχεια από την Ινδονησία το 2022.

 Το Ολυμπιακό ντεμπούτο έγινε στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 χωρίς να έχει πάρει μετάλλιο. Στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, το Ανατολικό Τιμόρ είχε έναν αθλητή στα 1.500 μέτρα, τον Φελισμπέρτο Ντε Ντέους και 2 αθλητές της κολύμβησης, τον Χοσέ ντα Σίλβα Βιέγκας και την Ιμέλντα Ζιμένες που πήραν μέρος στα 50 μέτρα ελεύθερο ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η χώρα είχε παρουσία στο αλπικό σκι με τον Γιόχαν Γκουτ Γκονσάλβες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία