fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη φορά πρωταθλητής ο Ντ’Αλμέιδα (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη φορά πρωταθλητής ο Ντ’Αλμέιδα (vids)

Κάτοχος δύο μεταλλίων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μάρκους Ντ’Αλμέιδα πήρε για πρώτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο κύπελλο.

Στον τελικό του ατομικού Ολυμπιακού τόξου στο Ερμοζίγιο του Μεξικού ο Βραζιλιάνος νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη νίκησε στον τελικό με 6-4 τον Λι Βου Σέοκ από τη Νότια Κορέα, 9 χρόνια μετά το αργυρό μετάλλιο που πήρε στη Λοζάνη. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μάουρο Νεσπόλι.

Τον αντίστοιχο τίτλο των γυναικών πήρε η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Κανγκ Τσάε-Γιουνγκ από τη Νότια Κορέα νικώντας στον τελικό με 6-2 τη Μεξικανή Αλεχάνδρα Βαλένσια παίρνοντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο όπως είχε κάνει το 2019 στη Μόσχα. Το χάλκινο πήρε η Λιμ Σιχιέον από τη Νότια Κορέα.

 Στο σύνθετο τόξο τον τίτλο πήρε ο Ματίας Φούλερτον, ο πρώτος Δανός που τα καταφέρνει μετά τον Μάρτιν Ντάμσμπο το 2013, νικώντας στον τελικό τον Πραταμές Σαμαντάν Τζαβκάρ από την Ινδία. Ο Ολλανδός Μάικ Σλέσερ ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

 Κάτοχος του τίτλου στο παγκόσμιο κύπελλο για 8η φορά στην καριέρα της αναδείχθηκε η Κολομβιανή Σάρα Λόπεζ που νίκησε στον τελικό με 143-142 την Τάνια Γκελέντιεν από τη Δανία ενώ το χάλκινο μετάλλιο μπροστά στο κοινό της χώρας της πήρε η Ντάφνε Κουϊντέρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία