fbpx

Asian Games: «Χρυσό» χατ-τρικ μεταλλίων για τη Βέναμ

Asian Games: «Χρυσό» χατ-τρικ μεταλλίων για τη Βέναμ

Η Τζιότι Βέναμ έφτασε στην κατάκτηση και τρίτου χρυσού μεταλλίου στο σύνθετο τόξο των Ασιατικών Αγώνων.

Η αθλήτρια από την Ινδία επικράτησε της Σο Τσάε-Γουόν από τη Νότια Κορέα με 149-145 στον τελικό του ατομικού σύνθετου τόξου μετρώντας 14 διαδοχικές βολές στο δακτύλιο των 10 πόντων. Η ίδια τις προηγούμενες ημέρες είχε πάρει τον τίτλο στο ομαδικό γυναικών και το μεικτό ομαδικό.

H επιτυχία για την Ινδία ήταν διπλή καθώς στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Όγιας Πράβιν Ντεοτάλε νίκησε στον τελικό με 149-147 τον συμπατριώτη του, Αμπισέκ Βέρμα. Ο Ντεοτάλε είχε βολή στο δακτύλιο των 8 πόντων στον τρίτο γύρο ωστόσο στην συνέχεια έχασε μόλις ένα πόντο.

Υπόθεση της Νότιας Κορέας ήταν ο τελικός του Ολυμπιακού τόξου γυναικών με την Λιμ Σιχ-Γιέον να κάνει την έκπληξη και να νικά με 6-0 την συμπατριώτισσά της, Αν Σαν, η οποία είναι κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων. Η Σιχ-Γιέον είχε 29 πόντους και στους τρεις γύρους με την αντίπαλό της να έχει 26 στους δύο πρώτους και 28 στον τρίτο.

Στο Ολυμπιακό τόξο των ανδρών το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Μπααταρχουγιάγκιν Οτγκονμπόλντ από τη Μογγολία ο οποίος επιβλήθηκε με 6-2 του Κινέζου Κι Σιανγκσούο. Ο Μογγόλος πήρε τα πρώτα δύο σετ με 29-28, ο Κινέζος έκανε δικό του το τρίτο ωστόσο ο Οτγκονμπόλντ επικράτησε στο τέταρτο με 29-27.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία