fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Απορρίφθηκε η ένσταση της Νέας Ζηλανδίας για τον Γουάιλντ

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Απορρίφθηκε η ένσταση της Νέας Ζηλανδίας για τον Γουάιλντ

Αν και το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου εν τέλει απέρριψε την ένσταση της Νέας Ζηλανδίας για την ποινή 10 δευτερολέπτων που είχε δεχθεί ο Χέιντεν Γουάιλντ, κατά τη διάρκεια της κούρσας για τους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Η… τυπικότητα του ζητήματος βασίζεται στο ότι μία ακύρωση της ποινής δεν θα άλλαζε την τελική κατάταξη, με τον Γουάιλντ να παραμένει στη δεύτερη θέση.

Η ποινή δόθηκε στον Νεοζηλανδό εξαιτίας ενός λάθους κατά τη μετάβαση από το ποδήλατο στο τρέξιμο. Συγκεκριμένα, ο Γουάιλντ ξεκούμπωσε το κράνος του πριν αποθέσει το ποδήλατο, σφάλμα το οποίο κατάλαβε και ο ίδιος άμεσα. Έτσι, γνωρίζοντας πως τον περιμένει ποινή, στα τελευταία μέτρα αν και μπορούσε να νικήσει στο νήμα τον Άλεξ Γι, εσκεμμένα έκοψε ταχύτητα επιτρέποντας στον Βρετανό να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Αυτή η ενέργεια ευ αγωνίζεσθαι καταχειροκροτήθηκε από τους πάντες και έγινε από τον Γουάιλντ προκειμένου να μην προκύψει η παράξενη εικόνα του να πάρει ο ίδιος αρχικά τα εύσημα της νίκης, γνωρίζοντας όμως πως αργότερα η πρωτιά θα αποδοθεί στον συναθλητή του, λόγω της ποινής που θα ερχόταν. Έτσι, ο Γι τερμάτισε καθαρά πρώτος και ο Γουάιλντ ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο