fbpx

World Triathlon: Ανακοινώθηκε το αρχικό καλεντάρι για το 2024

World Triathlon: Ανακοινώθηκε το αρχικό καλεντάρι για το 2024

Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Triathlon, έκανε γνωστό το προσχέδιο για το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.

Στο πλαίσιο των τελικών του World Triathlon Championships που διεξάγονται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, έγινε γνωστό ότι οι τρεις από τους 6 πρώτους σταθμούς θα λογίζονται ως προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Στο παγκόσμιο κύπελλο τριάθλου θα υπάρχουν 11 αγώνες ενώ άλλοι 9 θα διεξαχθούν για εκείνο των ΑμεΑ. Στα Ολυμπιακά προκριματικά θα υπάρχει η μεικτή σκυταλοδρομία στο Χουατούλκο του Μεξικού στις 10 Μαϊου ενώ για 2η χρονιά στην σειρά το Championship Series θα αρχίσει από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι, στις 2-3 Μαρτίου, με τη δράση να συνεχίζεται στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (11/5) και στο Κάλιαρι της Ιταλίας (25-26/5).

Ο τελευταίος σταθμός πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεξαχθεί στο Αμβούργο της Γερμανίας στις 14 Ιουλίου ενώ στην προκριματική περίοδο υπάρχουν και τέσσερις σταθμοί παγκοσμίου κυπέλλου, στο Πλίμουθ της Νέας Ζηλανδίας (9-10/3), στο Λιεβάν της Γαλλίας (30/3), στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν (16-19/5) και στο Χουατούλκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο