fbpx

Λάνγκριτζ: “Προτίμησα να δώσω βαρύτητα στο Ironman”

Λάνγκριτζ: “Προτίμησα να δώσω βαρύτητα στο Ironman”

Το 2022 που φεύγει ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Φενέλα Λάνγκριτζ. Η Βρετανίδα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καν συμμετάσχει σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ironman (IMWC), φέτος όχι μόνο έδωσε για πρώτη φορά το παρών αλλά μπόρεσε δύο φορές να μπει στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματά της όμως ήρθαν εν μέρει και σε βάρος των επιδόσεών της στις αποστάσεις 70.3 και 100 χιλιομέτρων, με την ίδια όμως να εξηγεί πως αυτή ήταν μία αναγκαία επιλογή, ώστε να μπορέσει να διακριθεί στο Ironman.

“Δεν μπορώ να πω πως ήμουν τόσο εντυπωσιακή στις αποστάσεις 70.3 ή 100 χιλιομέτρωη, αλλά εάν το έκανα αυτό θα με αποσπούσε από τις επιδόσεις μου στο Ironman. Η διαφορά μεταξύ του 70.3 και του Ironman είναι μικρή. Αυτό μου επέτρεπε να πλασάρομαι στις πρώτες έξι θέσεις, αλλά για να διεκδικήσω βάθρο ή νίκη έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα εκεί.

Για τη νέα χρονιά, σίγουρα στόχος μου είναι οι αγώνες σε Κόνα και το IMWC, ενώ νομίζω πως κεντρικό κομμάτι της απόδοσής μου θα παραμείνει αυτό της κολύμβησης. Αυτό μου επιτρέπει να σχεδιάζω διαφορετικές στρατηγικές και με αυτές να διεκδικώ νίκες”, ανέφερε η Λάνγκριτζ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο