fbpx

Ανασκόπηση Τριάθλου 2022

Ανασκόπηση Τριάθλου 2022

Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι, στις 8 Μαΐου, ο Σχοινιάς φιλοξένησε τη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση στον κόσμο του τριάθλου, το Πανελλήνιου Πρωτάθλημα. Σε μία ημέρα με ειδυλλιακές καιρικές συνθήκες, πάνω από 80 αθλητές συμμετείχαν στη μάχη των 1.500μ. κολύμβησης, 40.000μ. ποδηλασίας και 10.000μ. Τρεξίματος.

Η μεγάλη μάχη δόθηκε αναμφίβολα στους άνδρες, όπου αρκετοί φιλοδοξούσαν να βρεθούν στο βάθρο, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ένας, ο Αλέξανδρος Αργύρης. Έχοντας πάρει από νωρίς το προβάδισμα χάρη στην απίστευτη ταχύτητά του στο νερό, ο Αργύρης ολοκλήρωσε πρώτος το σκέλος της κολύμβησης και μετά πορεύθηκε σε ποδήλατο και τρέξιμο υπερασπιζόμενος το πλεονέκτημα που αποκόμισε, περνώντας έτσι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 1:59:43.898. Με αυτόν τον τρόπο ήταν και ο μοναδικός που μπόρεσε να κατεβάσει το χρονόμετρο κάτω από τις δύο ώρες.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο μαχητικότατος Χρήστος Γείτονας. Παρόλο που τόσο στο ποδήλατο όσο και στο τρέξιμο ο Γείτονας είχε καλύτερους επιμέρους χρόνους από τον Αργύρη, αυτό δεν αρκούσε για να ανατρέψει τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί από το σκέλος της κολύμβησης, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση με χρόνο 2:01:52.391.

Στην τρίτη θέση του αγώνα κατετάγη ο Στέλιος Βουδούρης. Παρόλο που στην κολύμβηση ήταν και αυτός ταχύτερος το Γείτονα, στο ποδήλατο και ειδικά στο τρέξιμο έχασε αρκετά λεπτά συγκριτικά, μένοντας έτσι τρίτος με χρόνο 2:09:59.936. Ουσιαστικά, έμεινε περίπου οκτώ λεπτά πίσω από τον δεύτερο, τερματίζοντας όμως έτσι και μόλις 52 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τέταρτο Κωνσταντίνο Δάινα, ο οποίος έμεινε οριακά εκτός βάθρου.

Στις γυναίκες, απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η Λιάνα Χασιώτη. Σημειώνοντας χρόνο 2:29:59.091 η Χασιώτη ήταν η μοναδική γυναίκα που ολοκλήρωσε την κούρσα της κάτω από το όριο των δυόμιση ωρών, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως αυτή η επίδοση την κατέταξε 31η στο απόλυτο σύνολο (άνδρες και γυναίκες μαζί).

Στη δεύτερη θέση των γυναικών ακολούθησε η Βίκυ Δεληγιώργη. Για τη Δεληγιώργη, όπως και για τον Γείτονα στους άνδρες, η… ζημιά έγινε στην κολύμβηση όπου έχασε περίπου τέσσερα λεπτά συγκριτικά με τη Χασιώτη και, παρόλο που στο ποδήλατο ήταν ταχύτερη και στο τρέξιμο σημείωσε σχεδόν ίδια επίδοση με την αντίπαλό της, αυτό δεν αρκούσε για να έρθει η ανατροπή και να της δώσει τη νίκη στο φινάλε, τερματίζοντας έτσι με χρόνο 2:31:45.519.

Τέλος, την τριάδα του βάθρου των γυναικών συμπλήρωσε η Έλενα Παναγιωτακοπούλου. Όπως και στους άνδρες, έτσι και εδώ δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποια οριακή μάχη για τη δεύτερη θέση, με την Παναγιωτακοπούλου να τερματίζει με χρόνο 2:36:58.308, δηλαδή κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά μετά τη Δεληγιώργη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο