fbpx

Ντάφι: “Θέλω να επιστρέψω στους αγώνες τον Αύγουστο”

Ντάφι: “Θέλω να επιστρέψω στους αγώνες τον Αύγουστο”

Σε διαδικασία αποθεραπείας του προβλήματος που έχει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στο γόνατο βρίσκεται η Φλόρα Ντάφι. Η αθλήτριας από τις Βερμούδες και χρυσή Ολυμπιονίκης το 2021 στο τρίαθλο, αφηγήθηκε το πώς εντοπίστηκε και μεγεθύνθηκε το πρόβλημα που έχει στον τένοντα, θεωρώντας όμως πως η πορεία της ανάρρωσής της τής δίνει καλές ελπίδες τον προσεχή Αύγουστο να είναι ξανά πίσω στους αγώνες.

“Είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο τους προηγούμενους μήνες, μάλλον ακόμη περισσότερο διάστημα. Άρχισε να με ενοχλεί μετά τους Αγώνες Κοινοπολιτείας, πέρσι. Στο τέλος του Ιουλίου ήταν αυτό. Άρχισε να εντείνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε έκανα εξετάσεις και έδειξαν ζημιά στον επιγονατιδικό τένοντα. Είμαι έκπληκτη που μπόρεσα να βγάλω (με ενέσεις) το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά σαφώς το γόνατό μου είχε χειροτερέψει.

Τον Ιανουάριο έγινε αρκετά άσχημη η κατάσταση και μου ήταν πολύ δύσκολο να ηρεμήσω το γόνατο. Είχα επίσης και λίγα ακόμη άλλα μικρά προβλήματα που χρειάζονταν και εκείνα αποθεραπεία. Ήταν ένα δύσκολο παζλ να βρω τη σωστή προπόνηση. Υπήρξαν μεγάλα διαστήματα της φετινής σεζόν που δεν προπονήθηκα καθόλου ώστε να ξεκουράσω το γόνατο και να επικεντρωθώ στην ανάρρωσή του.

Επιστρέφοντας στα μέσα Απριλίου άρχισα κολύμβυση και ελάχιστο ποδήλατο. Νομίζω πως τώρα προοδεύω. Έχω μία καλή ομάδα φυσικοθεραπευτών και ιατρών που με βοηθούν. Θέλω να επιστρέψω στους αγώνες τον Αύγουστο για το test event στο Παρίσι, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η αποθεραπεία και πόση προπόνηση θα μπορώ να κάνω. Θα το βλέπουμε εβδομάδα με την εβδομάδα”, ανέφερε η Ντάφι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο