fbpx

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στη ρεβάνς και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 στον δεύτερο τελικό και κατέκτησε πανηγυρικά το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Ο «Δικέφαλός του Βορρά» είχε επικρατήσει με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που απέκτησε. 

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήραν καθαρή νίκη μπροστά σε περίπου 7000 φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι και μαζί τους πανηγύρισαν το δεύτερο φετινό τίτλο. 

Τα σετ: 3-0 (25-19, 27-25, 25-23) σε 91′

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 16 (15/25 επ., 1 άσσος, 88% υπ. – 25% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (2/3 επ.), Ρανγκέλ 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 3 (3/7 επ., 33% υπ. – 17% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 15 (13/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στάλεκαρ 9 (4/5 επ., 5 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 37% υπ. – 21% άριστες), Μπάσης, Ράπτης 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 55% υπ. – 27% άριστες)

ΠΑΟΚ (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 9 (8/13 επ., 1 άσσος), Πετρέας 7 (5/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γουόλς 1 (1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (9/16 επ., 72% υπ. – 20% άριστες), Μπαρνς 4 (4/13 επ., 53% υπ. – 32% άριστες), Ούντρις 19 (17/42 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 50% υπ. – 17% άριστες), Σωτηρίου 2 (2 μπλοκ), Γάτσης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Μια δύσκολη χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Κλείνει μαγικά η σεζόν, είχαμε τέσσερις στόχους και καταφέραμε να κατακτήσουμε τους τρεις. Είναι μία χρονιά που θα μνημονεύεται στην ιστορία του τμήματος. Δεν υπάρχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Υπάρχει αυτό το πράγμα; Δεν είναι μονό το δικό μας τμήμα, κάθε μέρα εδώ και μία εβδομάδα ο κόσμος του Παναθηναϊκού γεμίζει γήπεδα και μάλιστα είναι και υπόδειγμα, χωρίς φασαρίες, χωρίς τίποτα. Υπάρχει αυτός ο κόσμος; Εμείς μόνο να του βγάλουμε το καπέλο και να τον ευχαριστήσουμε».

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Τα λόγια είναι περιττά για αυτά που πέρασε η ομάδα μας την φετινή χρόνια. Καταφέραμε και φέραμε χαρά στον κόσμο μας με δύο τίτλους και όλες αυτές οι εικόνες είναι που μένουν στο τέλος. Το καλό αποτέλεσμα σε αυτό το επίπεδο δεν είναι τυχαίο. Είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και όχι ενός ανθρώπου. Απλά ο τίτλος του MVP είναι μία τιμητική διάκριση. Την διάκριση του MVP θέλω να την αφιερώσω στους συμπαίκτες μου και να τους ευχαριστήσω για τις στιγμές που ζήσαμε εφέτος στην ομάδα του Παναθηναϊκού».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Ράπτης τόνισε: «Είναι υπέροχο. Ανατρέψαμε ένα σκορ, είχαμε χάσει το πρώτο ματς και κατακτήσαμε σήμερα το Λιγκ Καπ μπροστά στον κόσμο μας και αυτό φέρνει διπλή χαρά. Αρχικά να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί γεμίζει και το ΟΑΚΑ που είναι ένα γήπεδο με μεγάλη χωρητικότητα. Ευχαριστούμε πολυ τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί που δεν ήρθαν αλλά έχουν στείλει μήνυμα πως πήραν εισιτήριο για να βοηθήσουν την ομάδα. Βλέπουμε πως με τη στήριξη του κόσμου γίνονται πράγματα στον ερασιτέχνη. Μπράβο και στα υπόλοιπα τμήματα. Προς το παρών είμαστε μέσα στην τρέλα. Να βγάλουμε καμία φωτογραφία μέσα να έχουμε να τη θυμόμαστε, αυτά μένουν. Είναι στιγμές που θα μου μείνουν σε όλη τη ζωή μου».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Αυτό που συνήθως κρίνει το νικητή είναι η επίθεση, η δική μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός έβγαλε και πολλές άμυνες. Ήταν καλύτερος ο αντίπαλος από εμάς, έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Παναθηναϊκό, αλλά σήμερα δεν αγωνιστήκαμε όπως πρέπει. Η ομάδα ήταν σταθερή και με ανοδική πορεία απ’ όταν ξεκινήσαμε, ήμασταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια αλλά ατυχήσαμε στα play off με τραυματισμούς και απώλειες που μας στοίχησαν και κάπως έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ