fbpx

ΑΕΚ-Αμαζόνες 3-1: Πρώτη φετινή κούπα για την Ένωση

ΑΕΚ-Αμαζόνες 3-1: Πρώτη φετινή κούπα για την Ένωση

Τον πρώτο τίτλο της για φέτος πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, που επικράτησε των Αμαζόνων με 3-1 σετ, στον τελικό του 1ου τουρνουά «Μίμης Παπαδόπουλος».

Στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε ως φόρος τιμής και μνήμης για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, η Ένωση έκανε το 2/2, νικώντας χθες τον Πανιώνιο με 0-3 σετ, και σήμερα την ομάδα της Νέας Ερυθραίας, για να πάρει και το κύπελλο.

Το ματς

Στο 1ο σετ, οι Αμαζόνες πήραν προβάδισμα αρχικά (4-1), με την Ένωση να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως να βρίσκει τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ, μην επιτρέποντας στην αντίπαλη ομάδα να ξεφύγει (10-9, 16-16).

Για να έρθει η Γκισέλ Σίλβα, που με τα καλά της χτυπήματα από τη γραμμή του σερβίς, έδωσε στις κιτρινόμαυρες κεφάλι στο σκορ για 1η φορά στον αγώνα (16-23), για να κλείσει το σετ με το σκορ στο 18-25.

Στο 2ο σετ, τα πράγματα από σύνθετα έγιναν απλά για την ΑΕΚ, που δε δυσκολεύτηκε να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις Αμαζόνες (20-9), και να το κλείσει με σκορ 25-12, θέλοντας 1 ακόμα για τον τίτλο.

Στο 3ο σετ, η Ένωση πλήρωσε τη χαλαρότητά της, μιας και η ομάδα της Νέας Ερυθραίας δεν είχε παραδώσει τα όπλα, η οποία και μετέτρεψε το εις βάρος της 22-24 σε 24-24, και πήρε εν τέλει το σετ στην παράταση με 27-25, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 4ο, όμως, σετ, η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη σοβαρεύτηκε στα κρίσιμα σημεία, μην επιτρέποντας την ολική ανατροπή στις Αμαζόνες, και τελικώς επικράτησαν με σκορ 25-23, για το 3-1.

Τα σετ: 1-3 (18-25, 12-25, 27-25, 25-23)

Οι συνθέσεις

Αμαζόνες: Γκιαούρη, Κόνιαρη, Νομικού, Μαραζοπούλου, Καλλή, Νικολαϊδη, Τζαφέρη, Βυθούλκα, Χριστοδούλου, Γκέκοβιτς, Μιχελάκου, Μαραθόκαμπίτου, Γκρέκα, Φακοπούλου

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδου, Βλαχάκη, Αναγνώστου, Αρτακιανού, Ξηντάρα, Νώτη, Καλαντάτζε, Διάλλα, Κουλίκοβα, Νίζετιτς, Καλντερόν, Σίλβα, Σακαρέλου, Μελέτη

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ