fbpx

Άκης Χατζηαντωνίου στο Apexsports.gr: «Να φέρουμε ξανά την ΑΕΚ ψηλά – Παλεύει η διοίκηση με τα παλιά χρέη»

Άκης Χατζηαντωνίου στο Apexsports.gr: «Να φέρουμε ξανά την ΑΕΚ ψηλά – Παλεύει η διοίκηση με τα παλιά χρέη»

Η ΑΕΚ μετά από αρκετά χρόνια που κινήθηκε στη μετριότητα, δείχνει ικανή φέτος να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Volley League.

Η Ένωση μάλιστα, έχει δώσει τα «κλειδιά» του ανδρικού τμήματος, σε έναν άνθρωπο, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.

Ο λόγος για τον Άκη Χατζηαντωνίου. Ο «Χασίντο» μετά από μια τεράστια καριέρα σαν παίκτης, με τη φανέλα μεταξύ άλλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά φυσικά και την Εθνικής ομάδας, ακολουθεί πλέον το δρόμο της προπονητικής, έχοντας αναλάβει το έργο της «αναγέννησης» της ΑΕΚ, τα τελευταία δυο χρόνια, στα οποία οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται στην Pre League.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και θα δώσει μεγάλη «μάχη» με την Καλαμάτα και τον Κέρκη Σάμου και την κατάληψη μιας εκ των δυο θέσεων που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο 48χρονος τεχνικός μίλησε αποκλειστικά στο apexsports.gr για τη δουλειά που γίνεται στην Ένωση, για τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά:

Δεύτερη σεζόν στο «τιμόνι» της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα πολύπαθο τμήμα για την Ένωση;

«Προσπαθούμε όλοι μαζί, και η διοίκηση να φέρουμε το τμήμα σε υψηλό επίπεδο. Δεν γίνεται βέβαια από την μια στιγμή στην άλλη οπότε θέλει υπομονή…»

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές της ομάδας της τρέχουσας χρονιάς, με την περσινή;

«Η περσινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ως αρχή μιας προσπάθειας αναβάθμισης του τμήματος,φέτος έγινε ένα βήμα παραπάνω σε οργάνωση και μπάτζετ…στόχος είναι η άνοδος αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό το τμήμα κουβαλάει και παλαιά βάρη τα οποία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Εμείς στο γήπεδο θα κάνουμε την προσπάθεια μας και από την μεριά της η διοίκηση την δικιά της…
Δεν είναι πάντως εύκολη προσπάθεια
».

Η ΑΕΚ βιώνει μια νέα αρχή με την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον κόσμο της ομάδας να επιστρέφει σε γνωστά μέρη. Αυτό το «κύμα», έχει φτάσει και στην ομάδα βόλεϊ της Ένωσης;

«Πράγματι υπάρχει μια ευφορία στον κόσμο με το νέο γήπεδο και ο κόσμος είναι πάντα δίπλα σε όλα τα τμήματα»

Πρωταθλητής και κυπελλούχος ως παίκτης με Παναθηναϊκό, Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα στους ΟΑ της Αθήνας, μια τεράστια διαδρομή. Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε τρεις στιγμές της καριέρας σας, ποιες θα ήταν αυτές;

«Είναι όλα πολύ όμορφες αναμνήσεις. Αλλά η συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες ήταν κάτι μοναδικό».

Ασχολείστε ενεργά και με το αναπτυξιακό κομμάτι, όντας προπονητής ακαδημιών. Υπάρχουν «νέο αίμα» στο ελληνικό βόλεϊ;

«Θεωρώ ότι υπάρχει υλικό για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αλλά παράλληλα θέλει μεθοδικότητα και σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Θα πρέπει να φτιάχνουμε και χαρακτήρες που να μπορούν να το υποστηρίξουν

Ένα όνομα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια;

«Δεν θα ήθελα να πω ονόματα γιατί μπορεί να αδικήσω κάποιον …πάντως υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα».

Παρακολουθείτε το φετινό πρωτάθλημα της Volley League. Ένα σχόλιο για την εως τώρα πορεία του και ποιες ομάδες ξεχωρίζετε;

«Είναι αρκετά ανταγωνιστικό και αυτό γιατί θεωρώ πως ομάδες όπως ο Μίλωνας και η Κηφισιά που εμπιστεύτηκαν προπονητές οι οποίοι έχουν παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο και καταφέρνουν να το περνάνε στις ομάδες τους»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ