fbpx

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος Ντάλλας και Χατζηνικολάου αποκλειστικά στο Apexsports.gr (pics & vids)

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος Ντάλλας και Χατζηνικολάου αποκλειστικά στο Apexsports.gr (pics & vids)

Κατέκτησαν πανάξια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Beach Volley για το 2023, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στον εθνικό σχεδιασμό του αθλήματος από την ΕΟΠΕ και σίγουρα, αποτελούν από τις πιο ευγενικές,χαμογελαστές και αισιόδοξες φυσιογνωμίες που έχουμε δει στην άμμο τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος, για τους Σταύρο Ντάλλα και Δημήτρη Χατζηνικολάου, τα «χρυσά παιδιά» στο ελληνικό Beach Volley για τη φετινή σεζόν, που με πολλή δουλειά, αφοσίωση στο στόχο και… τρέλα, πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στην τελική του φάση, που έλαβε χώρα στην παραλία του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος μίλησαν αποκλειστικά στο Apexsports.gr, για τη σπουδαία τους επιτυχία, τα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο τους, τη… συνταγή της νίκης, αλλά και τα πλάνα τους, για τη νέα σεζόν.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley | Το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ τέλος του 2ου σετ – Πρωταθλητές οι ”μπλε””,”description”:”Οι Ντάλλας-Χατζηνικολάου είναι Πρωταθλητές Ελλάδος – Κέρδισαν με 2-0 σετ τους Κανέλλο-Τερζόγλου”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNy8zMC8xNy81Ml80NF82NGM2YTM2Y2IzMjdmLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M53S”,”uploadDate”:”2023-07-30T17:57:11.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cufp2p5oomq1″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Αναλυτικά η συνέντευξη των «χρυσών παιδιών» της ελληνικής… άμμου:

Αρχικά συγχαρητήρια και στους δυο για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2023. Τα συναισθήματα, κάποιες ημέρες τώρα, μετά την… κούπα στον Άγιο Νικόλαο;

Σ.Ν: Ευχαριστούμε πολύ! Δυσκολεύομαι ακόμα να το συνειδητοποιήσω παρόλο που έχουν περάσει αρκετές μέρες τώρα. Αρχικά ήταν ένα όνειρο για εμένα ένας τέτοιος τίτλος, κατέληξε από όνειρο να γίνει στόχος και τελικά φτάσαμε στο σημείο αυτό ο στόχος να επιτευχθεί. Η χαρά είναι απερίγραπτη.

Δ.Χ.: Ευχαριστούμε πολύ. Έχει περάσει μια βδομάδα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σιγά σιγά ο ενθουσιασμός κοπάζει. Η χαρά για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της σεζόν είναι ακόμα έντονη. Θεωρώ βέβαια ότι δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ότι είμαστε οι φετινοί πρωταθλητές. Νιώθω σαν να έχουμε κερδίσει απλώς ένα απο τα τουρνουά της σεζόν (κι ας ήταν το πιο κομβικό από όλα). Όμως επειδή η σεζόν συνεχίζεται καλούμαστε να το «ξεχάσουμε» γρήγορα για να συγκεντρωθούμε στα τουρνουά που έρχονται.

Είστε ούτε ένα χρόνο ζευγάρι στην άμμο, αλλά γνώριζε ο ένας τον άλλο, από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και από την κοινή σας παρουσία στον εθνικό σχεδιασμό της ΕΟΠΕ. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να «δέσετε»;

Σ.Ν: Η αλήθεια είναι πως παρόλο που προπονούμαστε στο ίδιο γκρουπ εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, πριν καταλήξουμε να παίξουμε μαζί δε μας θυμάμαι ποτέ συμπαίκτες, ούτε καν σε προπονητικό παιχνίδι. Το θετικό ήταν πως είχαμε κάποιες βάσεις κοινές λόγω των προπονήσεων μαζί αλλά το δέσιμο της ομάδας είναι κάτι πολύ δύσκολο και πιστεύω ότι έχουμε και πολλά περιθώρια βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι ώστε η ομάδα μας στο μέλλον να εμφανιστεί ακόμα δυνατότερη.

Από τη νίκη στον ημιτελικό του Αγίου Νικολάου κόντρα σε Τζιουμάκα-Κόλα

Δ.Χ: Είναι η πρώτη μας σεζόν ως δίδυμο. Σμίξαμε ουσιαστικά τον φετινό Φλεβάρη. Όπως καταλαβαίνεις ο καιρός ήταν λίγος για να προετοιμαστούμε. Γνωριζόμασταν καλά από πριν. Προπονούμαστε μαζί αρκετό καιρό και παίζουμε αντίπαλοι ακόμα περισσότερο. Το να καταφέρεις να δεθείς όμως με έναν νέο συμπαίκτη απαιτεί χρόνο. Δεν είχαμε προβλήματα στο παικτικό κομμάτι καθώς οι ρολόι είναι διακριτοί. Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε στο να βρούμε τα κουμπιά ο ένας του άλλου ψυχολογικά. Μας έλειπε ο τρόπος που θα βοηθάμε τον συμπαίκτη μας όταν το χρειάζεται. Αυτό μας πήρε λίγο χρόνο. Και ίσως να μας κόστισε σε μερικα ματς νωρίτερα στη σεζόν. Φάνηκε όμως ότι ήμασταν έτοιμοι όταν έπρεπε.

Μια ήττα σε τελικό, δυο σε ημιτελικούς στα φετινά τουρνουά στο καλεντάρι της ομοσπονδίας κι όμως δείχνατε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε στα τελικά του Αγίου Νικολάου. Τι σας έκανε τόσο αισιόδοξους;

Σ.Ν: Μία ήττα σε τελικό, δύο σε ημιτελικούς στα Grand Slam του φετινού σιρκουί πριν φτάσουμε στα τελικά. Ήταν δύσκολο για εμάς καθώς είχαμε θέσει ψηλούς στόχους παρά τις αδυναμίες μας. Οι ήττες αυτές όμως μας βοήθησαν στο να διαχειριστούμε καλύτερα τις αντίστοιχες καταστάσεις πίεσης στον Άγιο Νικόλαο.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley | Οι απονομές των ανδρικών ομάδων “,”description”:”Παρακολουθείστε τις απονομές των 3 ανδρικών ομάδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley Ανδρών/Γυναικών.”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNy8zMC8xOC8xM18zNF82NGM2YTg0ZTIwMjRkLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M15S”,”uploadDate”:”2023-07-30T18:16:27.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cufpk4cuvipt”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Δ.Χ: Δεν μπορώ να πω πως δείχναμε σίγουροι για το τουρνουά στον άγιο Νικόλαο. Για το μόνο που ήμασταν και είμαστε σίγουροι είναι ότι η σκληρή δουλειά και η υπομονή ανταμείβονται στον αθλητισμό. Οι ήττες στα σημαντικά ματς μας πίκραναν αλλά μας πείσμωναν περισσότερο και έδωσαν κίνητρο για περισσότερη δουλειά. Εμείς απλώς συνεχίζαμε να έχουμε υπομονή και να δουλεύουμε και εντέλει δικαιωθήκαμε.

Θεωρώ πως στον Άγιο Νικόλαο, πιάσατε (για φέτος στα εγχώρια τουρνουά), πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, δείχνοντας σιγουριά στην άμμο. Πως βγήκε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

Σ.Ν: Είχαμε δουλέψει όλη τη σεζόν σκληρά τόσο ατομικά (ακόμα και πριν αποφασίσουμε να παίξουμε ως ομάδα) όσο και ομαδικά. Πιστεύαμε σε αυτό που είχαμε χτίσει και η σιγουριά αυτή για το παιχνίδι μας και τις δυνατότητές μας σε αυτό βασιζόταν.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley | Στους Ντάλλα-Χατζηνικολάου το 1ο σετ”,”description”:”Οι ”μπλε” κέρδισαν το πρώτο σετ με 21-16 – Οι τελευταίες επιθέσεις του 1ου σετ”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNy8zMC8xNy80OV8wMV82NGM2YTI4ZGJiODYyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M8S”,”uploadDate”:”2023-07-30T17:51:14.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cufp0wxgg3i1″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Δ.Χ: Όπως είπαμε είχαν προηγηθεί κάποια άσχημα αποτελέσματα. Πέραν της δουλειάς στο γήπεδο αφιερώσαμε και αρκετό χρόνο στο ψυχολογικό κομμάτι. Συζητήσαμε πράγματα που μας απασχολούσαν και βρήκαμε λύσεις. Πιστέψαμε στη διαδικασία που ακολουθούμε και συμφωνήσαμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να δώσουμε ότι έχουμε στο τελευταίο εγχώριο τουρνουά. Από κει και πέρα ο καθένας κάλυψε τις απαιτήσεις του ρόλου του σε πολύ καλό βαθμό και αυτό μας έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να ανταποκριθούμε στην υψηλή πίεση του τελικού τουρνουά.

Η νέα σεζόν και το νέο καλεντάρι θα σας βρει στην κορυφή του ταμπλό, ως πρωταθλητές Ελλάδος. Πως νιώθετε γι’αυτή την… υπεράσπιση του τίτλου, αν και ακόμα πολύ νωρίς.

Σ.Ν: Στην κορυφή βαθμολογικά οριακά όχι, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Είναι νωρίς ώστε να μας απασχολεί άμεσα το επόμενο πρωτάθλημα αλλά στόχος μας σίγουρα θα είναι να βελτιώσουμε κι άλλο το παιχνίδι μας το χειμώνα ώστε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Δ.Χ: Είναι σίγουρα παρά πολύ νωρίς για να μιλάμε για υπεράσπιση του τίτλου. Το να μείνεις στην κορυφή είναι μια διαδικασία που στο δικό μου το μυαλό φαντάζει δυσκολότερη από το να φτάσεις στην κορυφή. Είδαμε και φέτος ότι το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Πιστεύω πως και του χρόνου θα είναι το ίδιο. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα τρωτά μας σημεία ώστε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στο σιρκουί.

Πόσο βοηθούν το άθλημα, οι διοργανώσεις σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων (Σύνταγμα, Πλατεία Αριστοτέλους). Έχουμε ακόμα… άλματα μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο διοργάνωσης που θέλουμε;

Σ.Ν: Θα πρέπει πραγματικά όλοι οι αθλητές να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην ΕΟΠΕ που μαζί με φορείς και δήμους έχει καταφέρει να χτίσει ένα τέτοιο όμορφο καλεντάρι. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να προσεγγιστεί κόσμος στο άθλημα που εμείς αγαπάμε και καταφέρνει να τον κάνει να το αγαπήσει κι αυτός. Μακάρι στο μέλλον εκτός από αυτές τις εντυπωσιακές εγχώριες διοργανώσεις να μπορέσει να φιλοξενηθεί και μία μεγάλη διεθνής διοργάνωση στην Ελλάδα.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ο πόντος που άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό | Ασύλληπτες άμυνες από Ντάλλα/Χατζηνικολάου! “,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNy8xNi8xOC80N180NF82NGI0M2I1MDFmOWQxLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT43S”,”uploadDate”:”2023-07-16T18:48:23.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cu3teda1qswx”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Δ.Χ: Οι διοργανώσεις στις μεγάλες πλατείες της χώρας θεωρώ πως είναι πολύ καλή ιδέα για την προώθηση του σπορ. Βλέπουμε γεμάτες κερκίδες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και είναι πολύ ενθαρρυντικό που ο κόσμος το αγκαλιάζει. Όσον αφορά το επίπεδο των διοργανώσεων, υπάρχουν άνθρωποι στην ομοσπονδία που έχουν παρατάσεις από διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και γίνεται προσπάθεια κάθε χρόνο να βελτιώνεται το σιρκουί. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται βήματα προόδου. Το μόνο που μένει είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή στο επίπεδο των διοργανώσεων που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Δημήτρη προέρχεσαι από μια σεζόν που ήσουν πρωί στην άμμο και βράδυ σάλα (όπου με… ανεχόσουν σαν συμπαίκτη). Πρωτάθλημα και άνοδος με τον Πανιώνιο, πρωτάθλημα στην άμμο, παρέα με τον Σταύρο. Πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από το ένα άθλημα στο άλλο; Πως έβγαινε σε σενα η διαφορετικότητα στις προπονήσεις;

Δ.Χ: Ο συνδυασμός των προπονήσεων σε άμμο και σάλα είναι δύσκολος. Ιδανικά θα έπρεπε κάποιος να ασχολείται με ένα μόνο από τα δυο σπορ, πράγμα δύσκολο λόγω έλλειψης πόρων και διοργανώσεων στη χώρα. Εγώ προσπαθώ να τα συνδυάσω όσο μπορώ καλύτερα και τα δυο. Το πρόγραμμα όμως σε αυτή την περίπτωση είναι βεβαρυμένο.

Η κούραση είναι μεγάλη και χρειάζεται πολλή προσοχή τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην ενδυνάμωση για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Τα δυο αθλήματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και η μετάβαση θέλει λίγο χρόνο. Για μένα όμως που προπονούμαι ταυτόχρονα είναι κάπως ευκολότερο.

Συνηθισμένη εικόνα οι πανηγυρισμοί το 2023 για τον Πανιώνιο

Το χειρότερο είναι η διαφορά στο έδαφος. Από την μαλακή άμμο στο σκληρό παρκέ βγαίνουν πόνοι τους οποίους αντιμετωπίζω με πολλή δουλειά στο γυμναστήριο και καλή αποθεραπεία με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή μου. Όλος αυτός ο μόχθος επιβραβεύτηκε φέτος με πρωτάθλημα σε σάλα και άμμο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Είχατε και… διεθνείς εμπειρίες το φετινό καλοκαίρι, με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Εντυπώσεις για τις «μάχες» που δώσατε; Είμαστε ακόμα πολύ μακριά, από τον ανταγωνισμό του εξωτερικού;

Σ.Ν: Δυστυχώς λόγω του ότι το προολυμπιακό τουρνουά έγινε αρκετά νωρίς, τον Μάιο, δεν μπορέσαμε να είμαστε αγωνιστικά όσο έτοιμοι θέλαμε με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να κάνουμε κάποια καλή νίκη απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Ωστόσο στο Futures της Ίου φάνηκε πως τόσο εμείς όσο και οι άλλες ελληνικές ομάδες είμαστε ανταγωνιστικές και μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα στο εξωτερικό. Έχουμε μπροστά μας τρεις διοργανώσεις Futures και τους Μεσογειακούς Αγώνες ώστε να δοκιμαστούμε ξανά.

Δ.Χ: Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να παίξουμε στο προολυμπιακό τουρνουά ( Nations cup ) στο Ηράκλειο. Ήταν μια φανταστική εμπειρία με αθλητές του top επιπέδου. Παίξαμε με αθλητές που συμμετέχουν στα καλύτερα τουρνουά παγκοσμίως και πρωταγωνιστούν σε αυτά. Τα παιχνίδια αυτά μας έδωσαν πολύτιμα στοιχεία για τις αδυναμίες που έχουμε σαν ομάδα και για το τι πρέπει να βελτιώσουμε. Η αλήθεια ειναι οτι απέχουμε αρκετά σαν χώρα από το τοπ επίπεδο. Το βασικότερο που μας λείπει ειναι παραστάσεις και τριβή με αυτές τις ομάδες πέραν της δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση. Αυτό σημαίνει να καταφέρουμε να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια στο εξωτερικό. Δυστυχώς αυτό προϋποθέτει αρκετά μεγάλο μπατζετ το οποίο δυσκολευόμαστε να μαζέψουμε καθώς προέρχεται μόνο από χορηγίες.

Έρχονται και νέες προκλήσεις μπροστά σας, με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2023, στο Ηράκλειο. Στόχος για τη διοργάνωση; Μπορούμε σαν Ελλάδα να δούμε επιτυχίες στο εξωτερικό;

Σ.Ν: Εγώ θα χρειαστώ σίγουρα λίγη ξεκούραση μετά από αυτούς τους συνεχόμενους μήνες αγωνιστικής δράσης ώστε να προετοιμαστούμε καλά για την επόμενη σεζόν.

Δ.Χ: Οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Ηράκλειο είναι το τελευταίο τουρνουά της σεζόν. Είναι για εμάς η πρώτη συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς να περιμένουμε όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο. Εμείς θελουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Κάθε νίκη μας θα είναι κέρδος. Αν έπρεπε να ονειρευτώ κατι γι αυτή τη διοργάνωση θα ήταν να βρεθούμε στο βάθρο.

Επειδή όμως δεν έχουμε ακριβή εικόνα για το επίπεδο όπως προείπα, θα πάμε με το κεφάλι χαμηλά και παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε που μπορούμε να φτάσουμε. Για να δούμε σαν χώρα επιτυχίες στο εξωτερικό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε το άθλημα εγχώρια. Γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και γίνεται και καλή δουλειά στο γήπεδο. Επομένως θεωρώ ότι είναι πιθανό τα επόμενα χρόνια να δούμε κάποιες επιτυχίες ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό.

Μετά το Ηράκλειο ενσωματώνομαι αμέσως στην προετοιμασία του Πανιωνιου στη σάλα. Όποτε δεν υπάρχουν διακοπές. Όσον αφορά το beach volley σίγουρα θα κάνουμε ένα μικρό διάστημα χωρίς προπονήσεις για να ηρεμήσουμε αλλά η δουλειά θα συνεχιστεί και το χειμώνα για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη σεζόν.

Εδώ να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας για την τρομερή στήριξη που μας παρέχουν. Ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στον χρυσό χορηγό μας, την wahl home products αλλά και στους υπόλοιπους χορηγούς bourbon specialty coffees, cook and grill, Arla protein και borotalco.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ