fbpx

Ευρωπαϊκό: Για τη 16η συμμετοχή σε τελική φάση η Εθνική Ανδρών (info)

Ευρωπαϊκό: Για τη 16η συμμετοχή σε τελική φάση η Εθνική Ανδρών (info)

Η Εθνική μας ομάδα στο βόλεϊ ανδρών ετοιμάζεται να μπει στη “μάχη” για το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον Δ’ όμιλο που θα γίνει στο Τελ Αβίβ και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Ισραήλ, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Ρουμανία και την Γαλλία.

Αυτή θα είναι η 16η συμμετοχή της “γαλανόλευκης” σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ μια φορά έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 1987.

Εκτός του Ευρωπαϊκού, η Ελλάδα έχει συμμετοχές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες (5η θέση το 2004), στην Παγκόσμια Λίγκα, στην Ευρωπαϊκή Λίγκα και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Όσον αφορά τα μετάλλια, έχει όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό, ασημένιο και χάλκινο στην Ευρωπαϊκή Λίγκα τα έτη 2014, 2006 αντίστοιχα. Επίσης, μετρά τέσσερα μετάλλια στους Μεσογειακούς. Τρία χάλκινα (1971, 1983, 2018) και ένα ασημένιο (1977).

Ο Βασίλης Κουρνέτας είναι ο παίκτης με τις πιο πολλές συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής, με 286 και τον ακολουθούν Νίκος Ρουμελιώτης (276) και Ηλίας Λάππας (206).

Αρκετές συμμετοχές μετρούν και οι Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Πετρέας, Ραφαήλ Κουμεντάκης Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Τζιουμάκας και Θανάσης Πρωτοψάλτης, που βρίσκονται στο Ισραήλ και η εμπειρία τους θα δώσει μια θετική “νότα” στην Εθνική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ