fbpx

Νάκος: «Ήταν φιάσκο να συλληφθούν 424 άτομα – Η αστυνομία να ζητήσει συγνώμη» (video)

Νάκος: «Ήταν φιάσκο να συλληφθούν 424 άτομα – Η αστυνομία να ζητήσει συγνώμη» (video)

Την Δευτέρα (11/12) στις 14:00, στην Ιστορική Λέσχη στη Μαρίνα Ζέας, η Διοίκηση του Ολυμπιακού πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νάκος είπε τα εξής: «Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού, να μην υπάρξει άλλο θύμα και να είναι το τελευταίο γεγονός που συνέβη. Λόγω Γρηγορόπουλου ζητήσαμε να μη γίνει ο αγώνας και η αστυνομία δεν άκουσε. Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Μετά το 1ο σετ, μια ομάδα “μπαχαλάκηδων” χάλασε το παιχνίδι, όμως ρίχνουμε το μπαλάκι στις ομάδες και όχι στο κράτος. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ του γηπέδου, χωρίς να είναι εκεί τα επεισόδια. Γιατί η αστυνομία δεν σταμάτησε τους δράστες εκείνη την ώρα και για ποιον λόγο έγινε χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο; Να βγάλει η αστυνομία τη συνομίλια πριν το επεισόδιο με τον τραυματισμό του αστυνομικού. Όποια αστυνομική δύναμη υπήρχε στην Αττική ήρθε στο Ρέντη χωρίς να έχει καταλάβει κανείς το γιατί. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί έφυγαν μόνο τα γυναικόπαιδα από το γήπεδο, υπήρχαν και πατέρες με παιδιά, επίσης. Ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος μετά τα επεισόδια. Ξέσπασε φωτιά ακόμα και εντός γηπέδου και δεν μπορούσε κανείς να πλησιάσει. Όταν το είπαμε στην αστυνομία μας είπαν “Δεν μας νοιάζει να καείτε ζωντανοί”. Κάποιοι δημοσιογράφοι, μάλιστα, συγκάλυψαν όλο αυτό το φιάσκο. Οι ίδιοι δεν είδα να ευαισθητοποιούνται με το συνάδελφό τους στην ΕΡΤ, που χτυπήθηκε στο γήπεδο.

Υπάρχει δήλωση του κύριου Μπαλάσκα, που είπε ότι οι δράστες έβαλαν φόρμες του Ολυμπιακού και έφυγαν με την αποστολή. Ο δράστης δεν συνελήφθη από όσους κρατήθηκαν από το γήπεδο, αφού όπως είπαν όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Έγιναν νέες προσαγωγές και πιάστηκε ο δράστης. Ήταν φιάσκο να συλληφθούν 424 άτομα και πρέπει η αστυνομία να ζητήσει συγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Καλούμε όσους έχουν υποστεί κάποια βία από αυτούς που κρατήθηκαν από την αστυνομία, να έρθει σε εμάς και να προβούμε σε ανάλογες μηνύσεις. Τους είχαν 424 άτομα σε μάρμαρο, χωρίς τουαλέτα και έτρωγαν ξύλο. Αυτά είναι μηνύματα που μας έστειλαν οι ίδιοι. Αυτές τις ημέρες μας έχουν στείλει εξώδικα οι χορηγοί μας ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία μαζί μας. Έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά σαν σύλλογος. Κάναμε τα πάντα για να φτιάξουμε ένα γήπεδο στολίδι, όλο το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τις κάμερες, ευθύνη έχει το κράτος και η αστυνομία να βάλουν κάμερες σε ένα δημοτικό γυμναστήριο και όχι οι ομάδες. Πλέον, δεν θα δεχτούμε παιχνίδια στις πλάτες μας, θα προβούμε ανάλογα για να προστατευτούμε. Με αυτά που κάνει η πολιτεία διώχνει τους υγιείς φιλάθλους από το γήπεδο και όχι τους “μπαχαλάκηδες”».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ