fbpx

Ανασκόπηση βόλεϊ ανδρών 2022-23 (pics, videos)

Ανασκόπηση βόλεϊ ανδρών 2022-23 (pics, videos)

Το 2023 ήταν μια σημαντική χρονιά για το ελληνικό βόλεϊ ανδρών, τόσο για τις επιτυχίες των ομάδων στην Ευρώπη όσο και για την Εθνική.

Ας ξεκινήσουμε με την Volley League την οποία κατέκτησε τη σεζόν 2022/23 ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στα τρία από τα τέσσερα ματς, που έπαιξαν. Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν στην 1η θέση με 46 βαθμούς και ακολούθησαν οι “ασπρόμαυροι” με 45. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά ο Παναθηναϊκός (40 β.), ο ΑΟΝΣ Μίλων (37 β.) και ο Φοίνικας Σύρου (30 β.). Στην 6η θέση πλασαρίστηκε η Κηφισιά (25 β.).

Πήγασος, Άθλος, ΟΦΗ και Αριστοτέλης Σκύδρας αγωνίστηκαν για τη σωτηρία τους στα play-out, με τους δύο τελευταίους να μην καταφέρνουν να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία.

Τη θέση τους πήρε η Καλαμάτα 80′, ενώ η ΑΕΚ δεν ανέβηκε για οικονομικούς λόγους με αποτέλεσμα η ΕΣΑΠ να αποφασίσει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 9 ομάδες.




Το Κύπελλο Ελλάδος πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Final-4, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή των Μίλωνα, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στον τελικό οι Θεσσαλονικείς νίκησαν τους Πειραιώτες με 3-1 σετ.




Τον τίτλο του League Cup “Νίκος Σαμαράς” διεκδίκησαν οι δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι. Ο λόγος φυσικά για τον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό. Μετά από δύο σπουδαίους αγώνες που έφτασαν στο τάι μπρέικ το τρόπαιο βάφτηκε… πράσινο παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το “παρών” στο ΟΑΚΑ.

Τελευταίο είναι το Super Cup, το οποίο πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 3-1 του ΠΑΟΚ.

Ο ελληνικός “εμφύλιος” στο Challenge Cup και ο τίτλος στον Ολυμπιακό




Το 2023 οι ελληνικές ομάδες έκαναν μια τρομερή πορεία στην Ευρώπη, όπου είχαμε και ελληνικό “εμφύλιο” στα ημιτελικά του Challenge Cup, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ύστερα από δύο συναρπαστικούς αγώνες οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν στον μεγάλο τελικό, γράφοντας ιστορία, αφού κατέκτησαν το 3ο τους ευρωπαϊκό στο βόλεϊ, επικρατώντας 3-0 της Μακάμπι και σήκωσαν το Challenge Cup μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τους “16” του Challenge Cup, ενώ ο Μίλωνας σταμάτησε την πορεία του στην πρώτη φάση.

Η παρουσία της Εθνικής στα τελικά του Eurovolley 2023

Η Εθνική ομάδα ανδρών κατάφερε να βρεθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αγωνίστηκε στον Δ’ όμιλο, που φιλοξενήθηκε στην Γερμανία. Η “γαλανόλευκη” παρά το γεγονός ότι βγήκε στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας μία νίκη και τέσσερις ήττες, κατάφερε να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε σπουδαίες ομάδες.

Πως βρίσκει τις ομάδες η νέα σεζόν με το τέλος του 2023

Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, μετά από το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 3-1 σετ στην 8η αγωνιστική της Volley League.

Ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου έχασαν από τον Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη με 3-0 σετ και απώλεσαν την ευκαιρία να πάνε στο +4 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (ο Ολυμπιακός έχει 21 β. και ο Παναθηναϊκός (20 β.).

Την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν ΠΑΟΚ και Μίλωνας με 16 και 15 βαθμούς αντίστοιχα.

Η βαθμολογία του πρώτου γύρου στην Volley League:
1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 20
3. ΠΑΟΚ 16
4. Μίλων 15
5. Φοίνικας 8
6. Άθλος 7
7. Καλαμάτα 6
8. Κηφισιά 5
9. Πήγασος 4

*Φοίνικας και Μίλωνας έχουν αγώνα λιγότερο

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία των ομάδων, ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Champions League επί της Νακ Ροζελάρε στην 4η αγωνιστική και μάλιστα με 3-0 σετ που τον βάζει στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 3ης θέσης του Α ομίλου που οδηγεί στα play-off του CEV Cup

Με τη σειρά του, ο Μίλωνας πανηγύρισε την πρόκριση στους “8” του CEV Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ηττήθηκε με 3-2 σετ στη δεύτερη αναμέτρηση με την Ντούρεν, αλλά μετά τα δύο σετ που κατάφερε να εξασφαλίσει πήρε την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στη Γερμανία είχε νικήσει με 3-1 σετ. Στη φάση των “8” ο Μίλων θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Ναντ με πρώτο αγώνα στο Κροίσος Πέρσης 11 Ιανουαρίου 2024.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ σταμάτησαν την πορεία τους στους “16” του Challenge Cup και του CEV Cup αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ