fbpx

Ανασκόπηση βόλεϊ γυναικών 2022-23 (pics, videos)

Ανασκόπηση βόλεϊ γυναικών 2022-23 (pics, videos)

Υπέροχο θέαμα, συγκινήσεις και πολλές ανατροπές προσέφερε το βόλεϊ γυναικών τη σεζόν 2022-23.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα της Volley League για 25η φορά στην ιστορία του, συμπληρώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 3ος τελικός των δύο “αιώνιων” αντίπαλων έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τη στιγμή να κρίνεται ως ιστορική, αφού για πρώτη φορά το συγκεκριμένο γήπεδο φιλοξένησε αγώνα βόλεϊ γυναικών. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πλασαρίστηκαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.




Στα play-out άτυχοι στάθηκαν ΖΑΟΝ και Αιγάλεω, όπου ηττήθηκαν από Ηλυσιακό και Λαμία. Στα μεγάλα σαλόνια τη θέση τους πήραν Απολλώνιος Κερατσινίου και Πεύκα.

Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδος, η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στην Άρτα και κατέκτησε το τρόπαιο, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από έντεκα χρόνια. Στο Final-4 έφτασαν, επίσης, ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακός.




Στην Ευρώπη οι ομάδες μας χωρίστηκαν σε Challenge Cup και CEV Cup. Στο πρώτο είχαμε συμμετοχή με Άρη, Παναθηναϊκό και Θέτιδα, ενώ στο δεύτερο ήταν ΠΑΟΚ, ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακός.

Στο Challenge Cup ο Άρης και ο Παναθηναϊκός έφτασαν μέχρι τη φάση των “16”, ενώ η Θέτιδα είχε δύσκολη αποστολή και αποκλείστηκε από νωρίς. Από την άλλη, στο CEV Cup ο ΠΑΟΚ σταμάτησε την πορεία του στις “16”, ενώ ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακός στις “32”.

Όπως και οι άντρες έτσι και η εθνική γυναικών συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου κληρώθηκε στον Γ’ όμιλο, που φιλοξενήθηκε στο Ισραήλ. Το νεανικό σύνολο της “γαλανόλευκης” μπορεί να μην πέρασε στις “16” και να μη τα πήγε όπως θα ήθελε, όμως με τις εμφανίσεις της έδειξε ότι υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα στις επόμενες διοργανώσεις.

Πως βρίσκει τις ομάδες η νέα σεζόν με το τέλος του 2023

Την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Challenge Cup γυναικών συνεχίζουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι “πράσινες” πήραν την πρόκριση στο χρυσό σετ, μετά την ήττα με 3-0 σετ που γνώρισε από την CSM Βουκουρεστίου στην Ρουμανία.

Ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι η Ναντ (Γαλλία) με τα δύο παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα στις 10/1 εντός και 16/1 εκτός.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή ήττα, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ να επικρατεί 3-0 στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο “Δικέφαλος” πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Challenge Cup στο χρυσό σετ σε μια ιστορική βραδιά για τον σύλλογο.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά καταφέρνει να φτάσει στην τελική 8αδα ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Βισμπάντεν για μια θέση στον ημιτελικό. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 11/1 εντός και το δεύτερο στις 17/1 εκτός.

Όσον αφορά τη Volley League γυναικών, πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με 27 βαθμούς στο τελευταίο ματς του 2023. Στην 2η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο (26 β.), ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν κατά σειρά ΑΟ Θήρας (β.) και ΑΕΚ (22 β.).

Η βαθμολογία του πρώτου γύρου στην Volley League γυναικών:
1. Παναθηναϊκός 27
2. Ολυμπιακός 26
3. ΑΟ Θήρας 23
4. ΑΕΚ 22
5. Θέτις 16
6. ΠΑΟΚ 15
7. Ηλυσιακός 14
8. Ακαδημίες Πρ. Πευκών 13
9. Μαρκόπουλο 13
10. Άρης 10
11. Απολλώνιος 10
12. Λαμία 9

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ