fbpx

Πελεκούδας στο “My Story”: «Η ισότητα των φύλων στο βόλεϊ πρέπει να θωρακιστεί νομικά» (video)

Πελεκούδας στο “My Story”: «Η ισότητα των φύλων στο βόλεϊ πρέπει να θωρακιστεί νομικά» (video)

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας είναι πολλά περισσότερα από έναν πρωταθλητή βόλεϊ. Αποτελεί μία πολυδιάστατη προσωπικότητα και μία μόνιμη πηγή τροφής για σκέψη.

Και αυτή του η προσωπικότητα αποκαλύπτεται σήμερα στο 4ο επεισόδιο του «My Story» του ApexSports.gr, παρέα με τη Μαρία Σκοπελίτου και τον Μάριο Μάντζο.

Ως προπονητής αναπτυξιακών τμημάτων του Μαρκόπουλου, ο Παναγιώτης Πελεκούδας εκτίμησε πως «η μεθοδολογία για να διδάξεις ένα παιδί είναι πολύ διαφορετική από του επαγγελματία. Ουσιαστικά αυτά που έμαθα εγώ από τους προπονητές μου και τα έκανα στο γήπεδο είναι τώρα σειρά μου να τα περάσω στα παιδιά».

Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ημέρα που αποφάσισε να κατέβει από την ελίτ σκηνή του ελληνικού βόλεϊ, τονίζοντας πως «δεν θα ήθελα να είμαι σε ένα γήπεδο και να είμαι υποχρεωμένος να παίξω και έτσι αποφάσισα να το τελειώσω εγώ, πριν με τελειώσει το άθλημα».

Έχοντας την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΑΠ, ο Π. Πελεκούδας υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης εργασιακής αποκατάστασης των γυναικών. «Μία γυναίκα αθλήτρια βόλεϊ έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με έναν άνδρα. Στην πραγματική διάσταση υπάρχει ισότητα, αλλά πρέπει να θωρακιστεί νομικά», ανέφερε.

Σχολίασε, παράλληλα, το φλέγον ζήτημα με τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να πετάξεις έξω τον Έλληνα αθλητή. Εάν δούμε την ανάκαμψη που έκανε η Εθνική Ομάδα, συμπίπτει με το πόσοι Έλληνες αθλητές είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες τους».

Αποδόμησε, μάλιστα, το αφήγημα του φανατισμού για τους αθλητές που μεταπηδούν σε αντίπαλες ομάδες, λέγοντας ότι «το να αλλάζεις στρατόπεδα στο βόλεϊ είναι σύνηθες γιατί τα χρήματα κάνουν διαφορά στην καθημερινότητα του αθλητή. Είναι βιοποριστικό το θέμα. Αν δεν έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου ή αν έχεις μία ευκαιρία να τα ταΐσεις καλύτερα, θα πας στην άλλη ομάδα».

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αξίζει να παρακολουθήσεις.

YouTube video

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ