fbpx

Snowboard ΑμΕΑ: Η νέα Ολυμπιακή πρόκληση για τον Όλι Χιλ

Snowboard ΑμΕΑ: Η νέα Ολυμπιακή πρόκληση για τον Όλι Χιλ

O 32χρονος αθλητής που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην Κίνα και ελπίζει να βρεθεί δύο σκαλιά ψηλότερα στο βάθρο του Μιλάνο-Κορτίνα το 2026.

Ο Όλι Χιλ από το Ρέντινγκ αναγκάστηκε να υποστεί ακρωτηριασμό στο δεξί του πόδι μετά από τροχαίο ατύχημα το 2018, ωστόσο δεν σταμάτησε να έχει φιλοδοξίες και συνεχίζει να ονειρεύεται περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. Ο ίδιος έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Βρετανός αθλητής του σνόουμπορντ που βρέθηκε σε βάθρο Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Δεν έχω κυριαρχήσει ακόμα», είπε. «Απομένουν κάποια μέρη που πρέπει να πάω για να κυριαρχήσω. Ήταν υπέροχα και είμαι ενθουσιασμένος που βρέθηκα εδώ. Αισθάνομαι κάποια έκπληξη καθώς ήμουν αποφασισμένος να φτάσω μέχρι εδώ. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλω πάντα να νικάω. Έχω να αποκτήσω πολλές εμπειρίες μέχρι την επόμενη διοργάνωση και ελπίζω να βρεθώ σε καλή θέση και να πάρω δύο χρυσά μετάλλια».

«Το πρώτο σκέλος αφαίρεσε την πίεση κι έκανε όλη τη διαφορά», πρόσθεσε ο Χιλ που είχε ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο προτού εμφανιστεί για το δεύτερο σκέλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά