fbpx

Στον Καναδά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024

Στον Καναδά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024

Η πόλη του Σίδνεϊ στη Νέα Σκωτία του Καναδά θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του 2024, η τρίτη πόλη του Καναδά που αναλαμβάνει τις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις.

 Το Centre 200 με χωρητικότητα 5.000 θέσεων έχει διοργανώσει παλαιότερα το Scotties Tournament of Hearts, το εθνικό πρωτάθλημα του Καναδά, το 2019. Η χώρα διοργάνωσε την περυσινή έκδοση στο Κάλγκαρι και τη φετινή στο Πρινς Τζορτζ, με κάτοχο του τίτλου και στις δύο περιπτώσεις την ομάδα της Ελβετίας ενώ η διοργάνωση του 2023 θα διεξαχθεί στο Σάντβικεν της Σουηδίας.

 Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μπο Γουέλινγκ, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη παράδοση που έχει ο Καναδάς στη διοργάνωση μεγάλων τουρνουά στο άθλημα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικείου κέρλινγκ το 2024 στο Σίδνεϊ της Νότιας Σκωτία, στον Καναδά», είπε ο Αμερικανός παράγοντας. «Η ομοσπονδία του Καναδά είναι το μεγαλύτερο μέλος μας και έχει αποδειχθεί πολλές φορές πόσο καλά μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργάνωσεις».

Αργότερα στην σεζόν ο Καναδάς θα διοργανώσει το πρώτο παναμερικανικό πρωτάθλημα στο Κάλγκαρι, δύο πρωταθλήματα κέρλινγκ με αμαξίδιο το Μάρτιο του 2023 στο Ρίτσμοντ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών τον Απρίλιο του 2023 στην Οτάβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά