fbpx

Τέλος εποχής για τον Γιουζούρου Χανιού

Τέλος εποχής για τον Γιουζούρου Χανιού

Το μεγαλύτερο όνομα στο άθλημα την περασμένη δεκαετία με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε Σότσι το 2014 και Πιονγκτσάνγκ το 2018.

Την απόφασή του να αποσυρθεί από το καλλιτεχνικό πατινάζ ανακοίνωσε ο Γιουζούρου Χανιού. Ο 27χρονος Ιάπωνας, δύο φορές κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου και ισάριθμες παγκόσμιος πρωταθλητής παρέθεσε συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε και για τα μελλοντικά του σχέδια που αφορούν το καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά όχι με την εμπλοκή του ως αθλητή.

Ο Γιουζούρου Χανιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 προτού υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Πιονγκτσάνγκ το 2018. Ο ίδιος πήρε επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε μία περίοδο δώδεκα ετών με αποκορύφωμα το χρυσό στην Σαϊτάμα το 2014 και στο Ελσίνκι το 2017. «Δεν έχω θλίψη και θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε ο Χανιού. «Δεν μπορώ ωστόσο να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Μπορώ να φέρω τώρα σε διαφορετικά μέρη με διαφορετικούς τρόπους το καλλιτεχνικό πατινάζ».

Τέσσερις φορές νικητής Γκραν Πρι, ο Χανιού πήρε την απόφασή του πριν την έναρξη της νέας σεζόν που αρχίζει τον Οκτώβριο με το Skate America. Ο Χανιού πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο τέσσερις διαδοχικές χρονιές από το 2014 έως το 2017 προτού ο Νέιθαν Τσεν ακολουθήσει με τρεις διαδοχικές νίκες. Ο Τσεν πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο με τον Χανιού να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, πίσω από τους συμπατριώτες του, Γιούμα Καγκιγιάμα και Σόμα Ούνο. Σε αυτή τη διοργάνωση ήταν που δεν κατάφερε να κάνει το τετραπλό άξελ στο ελεύθερο πρόγραμμα και γύρισε τον αστράγαλό του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά