fbpx

Η βράβευση του Γκιννή από τον ΠΣΑΤ (video)

Η βράβευση του Γκιννή από τον ΠΣΑΤ (video)

Για 70ή φορά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) διοργάνωσε τη “Γιορτή των Κορυφαίων” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου μεταξύ άλλων βράβευσε και τον Αλέξανδρο Γκιννή.

Ο κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος τιμήθηκε για τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του στο Αλπικό Σκι, αφού ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής της χιονοδρομίας με τόσο μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Βαγγέλης Ιωάννου: «Από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του 28χρονου σκιέρ μέσα στο 2023 ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας στο αγώνισμα τεχνικής κατάβασης, αλλά και του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο ίδιο αγώνισμα. Μάλιστα με την 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας, έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο που παίρνει η χώρα μας σε Παγκόσμια διοργάνωση του Σκι κάτι που γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο αν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά, ο Έλληνας σκιέρ τα πέτυχε μετά από σοβαρούς τραυματισμούς και απανωτά χειρουργεία. Όμως δεν τα παράτησε ποτέ και για αυτή την επιμονή και την προσήλωσή του βραβεύεται σήμερα από τον ΠΣΑΤ».

Την ΕΟΧΑ στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Γιώργος Νικητίδης ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό του Γκιννή το βραβείο από τα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο κ. Νικητίδης παίρνοντας τον λόγο είπε: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής με τις διακρίσεις του έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη της διεθνούς Χιονοδρομίας, κάτι που είναι πραγματικά σπουδαίο.

Με την σημερινή βράβευση από τον ΠΣΑΤ αποδεικνύεται ότι γίνεται ένα βήμα, για να μπει η Χιονοδρομία και στον κάδρο της αθλητικής δημοσιογραφίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια της ήταν άγνωστη. Αυτό από μόνο του είναι μια πολύ μεγάλη συνεισφορά του αθλητή μας, για το άθλημα, για την Ομοσπονδία και κυρίως για την χώρα μας.

Ο Αλέξανδρος σήμερα δεν βρίσκεται εδώ, λόγω της αυριανής συμμετοχής του στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιταλία. Ας ευχηθούμε ότι αυτή η βράβευση θα είναι για εκείνον μια ευχή που θα τον υποστηρίξει μαζί με την θετική σκέψη όλων μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χιονοδρομία