fbpx

Αλπικό Σκι: Ανεπανάληπτη νίκη για τον Yule, 12ος ο Γκιννής (video)

Μία φορά στα 100 χρόνια αυτό που έκανε ο Daniel Yule.

Ο Daniel Yule πέτυχε κάτι που κυριολεκτικά μπορεί να δει κάποιος μία φορά στα 100 χρόνια στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

Πεδίο δράσης το Σαμονί της Γαλλίας. Στο ίδιο μέρος οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έναν αιώνα πριν. Μόλις προχθές η διεθνής ομοσπονδία, η FIS, γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στον αγώνα τεχνικής κατάβασης ο Ελβετός πήρε την πρόκριση οριακά ως 30ος ταχύτερος. Αυτό σήμαινε ότι θα έβγαινε πρώτος στην πίστα για το δεύτερο σκέλος. Η συνολική του επίδοση η καλύτερη από τους 29 που ακολούθησαν. Ποτέ πριν αθλητής από την 30η θέση δεν μπόρεσε να τερματίσει στην πρώτη.

Διπλή η επιτυχία για την Ελβετία με τον Loic Meillard να ακολουθεί από τη δεύτερη θέση. Το πρώτο του βάθρο στην σεζόν. Ταχύτερος στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος Clement Noel στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Από ελληνικής πλευράς ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις.

Μετά το Κίτζμπουελ και το Σλάντμινγκ ο Έλληνας σκιέρ πήρε τη 12η θέση στο Σαμονί. Στο ίδιο μέρος ένα έτος πριν πήρε το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο για τη χώρα μας σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χιονοδρομία