fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Tracκ: Αμερικανικός θρίαμβος στο Σολτ Λέικ Σίτι (video)

Νέο ρεκόρ ΗΠΑ από τον Jordan Stolz.

Jordan Stolz και Erin Jackson ξεσήκωσαν το κοινό της χώρας τους για το παγκόσμιο κύπελλο Short Track στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Πεδίο δράσης το παγοδρόμιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002. Μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ στα χίλια μέτρα ο Stolz συνέχισε σε υψηλό ρυθμό. Ο Αμερικανός πήρε ακόμα δύο χρυσά μετάλλια.

Η επόμενη επιτυχία του στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων. Νικητής με διαφορά 7 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Ning Zhongyan.  Η επίδοσή του με 1:40.87 αποτελεί εθνικό ρεκόρ ΗΠΑ.

Νικητής και στην απόσταση των 500 μέτρων σταματώντας το χρονόμετρο στα 33,96 δευτερόλεπτα. Ταχύτερος για 9 εκατοστά του δευτερολέπτου απέναντι στον Καναδό Laurent Dubreuil.

Νίκη με παγκόσμιο ρεκόρ από τις ΗΠΑ στην ομαδική καταδίωξη ανδρών. Ethan Cepuran, Emery Lehman και Casey Dawson επικράτησαν των Νορβηγών που είχαν την προηγούμενη καλύτερη επίδοση. Το νέο ρεκόρ καλύτερο κατά 56 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στις γυναίκες η Erin Jackson έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες της στα 500 μέτρα φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε 8 αγώνες. Η μοναδική με επίδοση κάτω από τα 37 δευτερόλεπτα. Δεύτερη η συμπατριώτισσά της, η Kimi Goetz.

 Το απόλυτο των νικών συνέχισε στην απόσταση των 1.500 μέτρων η Miho Takagi. Η Γιαπωνέζα νίκησε τις Ολλανδές Antoinette Rijpma-De Jong και Joy Breune.

Στην ομαδική καταδίωξη νικητών η νίκη στον Καναδά με τις Isabelle Weidemann, Ivanie Blondin και Valerie Maltais να επικρατούν της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Παγοδρομίες