fbpx

Αθανάσιος Προδρόμου: «Δίστασαν στην αρχή οι γονείς μου να γράψουν στο στίβο – Ήθελα η κάθε νίκη να ναι δική μου»

Αθανάσιος Προδρόμου: «Δίστασαν στην αρχή οι γονείς μου να γράψουν στο στίβο – Ήθελα η κάθε νίκη να ναι δική μου»

Για 1η φορά στα χρονικά θα λάβει ο Αθανάσιος Προδρόμου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Fair Play, μετά από σχετική πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε μια πανηγυρική τελετή βράβευσης στις 03/11 στο Salone d’Honor of CONI στο Foro Italico της Ρώμης, με αφορμή τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της EFPM.

Στο παρελθόν κατά την πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Προδρόμου όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά και να κάνει την παγκόσμια κοινή γνώμη να υποκλιθεί στο ήθος του.

Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» στα 7,17 μ. στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Ξεκίνησε τον στίβο από τα 14 του, όταν ο προπονητής του, ο Ανέστης Μανταρτζίδης, πίστεψε στο ταλέντο του.

Η σχέση που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν πατέρα με γιού. Και ο Αθανάσιος λυπήθηκε πολύ που δεν κατάφερε να τον έχει δίπλα του στο Τόκιο. Όμως τον δικαίωσε με την κατάκτηση του μεταλλίου.

«Στην αρχή δίστασαν οι γονείς μου να με πάνε αλλά στη συνέχεια με ανέλαβε ο θείος μου και με πήγε. Και πηγαινοερχόμουνα με λεωφορείο, Κάθε ημέρα κάνω 140 χλμ. από τον Άγιο Αθανάσιο έως το Καυτατζόγλειο και ξανά πίσω στο σπίτι», δήλωσε ο Αθανάσιος Προδρόμου.

«Ήθελα η νίκη να είναι δική μου. Δεν ήθελα να έχει ευθύνη άλλος. Αν τα πάω καλά να είναι γιατί εγώ τα πήγα καλά, αν δεν τα πάω να είναι γιατί εγώ φταίω και κανένας άλλος. Να είμαι απόλυτα υπεύθυνος για το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε για τους λόγους που ήθελε να ασχοληθεί με τον στίβο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ