fbpx

Νίκου: «Προσωπικός στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου»

Νίκου: «Προσωπικός στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου»

Η Εύα Νίκου με Guide (Οδηγός) τον Δημήτριο Προφέντζα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι, που διεξάγεται από τις 19 έως τις 29 του μήνα, στη Μολίνα της Ισπανίας.

Τους δύο αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιορδανίδης.

Λίγο πριν την αναχώρησή της για το σπουδαίο αθλητικό ραντεβού της Ισπανίας, η Νίκου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τους στόχους τους, αλλά και την προετοιμασία της: «Για μένα προσωπικός στόχος μου είναι να ξεπερνάω τον εαυτό μου, γιατί το άθλημα είναι…πολύ ατομικό. Η καλύτερη δική μου κατάβαση μπορεί να είναι μια μέτρια κατάβαση μιας άλλης αθλήτριας. Οπότε δεν μπορώ να συγκριθώ με άλλες αθλήτριες, γιατί ενώ κάνουμε το ίδιο άθλημα η ποσότητα των προπονήσεων που κάνω σε σχέση με τις αντιπάλους μου διαφέρει, οπότε δεν μπορώ να συγκριθώ, ακριβώς, μαζί τους.

Οι περισσότερες αθλήτριες είναι οι ίδιες που μετείχαν στους προηγούμενους αγώνες, και συνεχίζουν την προετοιμασία τους, οπότε θα είναι διαφορετικά φορμαρισμένες. Μετέχουν όμως και αθλήτριες, πολύ δυνατές, που δεν μετείχαν στους αγώνες της Ευρώπης. Πηγαίνω με το σκεπτικό να κάνω καλό σκι. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που ήμουν στην Ευρώπη έχω δυναμώσει μυϊκά και σωματικά, αλλά και εκείνες παράλληλα. Θέλω να κάνω εγώ καλό σκι, να είμαι ευχαριστημένη και με τις αθλήτριες που ξέρω ότι μπορώ να κοντραριστώ να πάω όσο το δυνατό καλύτερα. Ευελπιστώ-σε κάποια-αν όχι σε όλα και στα 5 αγωνίσματα (σ.σ. σλάλομ, γιγαντιαίο σλάλομ, σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ, αλπικό σύνθετο και το παράλληλο) που θα συμμετέχω να πάρω μια θέση καλύτερη από την 6η. Την 6η και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο προκύψει».

Η 6η Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, έχει δείξει στους πρόσφατους αγώνες της ότι παρά τον τραυματισμό της και την εγχείρηση στον πρόσθιο χιαστό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση: «Τον τελευταίο χρόνο το προσπαθώ αρκετά-και ειδικά μετά τον τραυματισμό μου- προσπαθώ πολύ πιο δυναμικά σε σχέση με πέρυσι να επανέλθω, να είμαι δυνατή και να ανταπεξέλθω».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ