fbpx

Καρδαρά στο ApexSports.gr: «Ελπίζω αυτός ο αγώνας να είναι μια καλή αρχή για την Ολυμπιακή πρόκριση»

Καρδαρά στο ApexSports.gr: «Ελπίζω αυτός ο αγώνας να είναι μια καλή αρχή για την Ολυμπιακή πρόκριση»

Η Μαρία Καρδαρά έκανε μέχρι στιγμής την καλύτερη εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στο Γερεβάν την Αρμενίας με την 7η θέση που κατέκτησε στην κατηγορία των -59κ.

Η 22χρονη αθλήτρια από το 2018 πρωταγωνιστεί τα τελευταία στο άθλημα της άρσης βαρών. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία τον αθλητισμό και πέρασε από πολλά αθλήματα, αλλά οι συγκυρίες την οδήγησαν στην άρση βαρών, όπως τόνισε: «Γυμνάζομαι από μικρή ηλικία έχω δοκιμασει πολλά αθλήματα ένας σοβαρός τραυματισμός με έβγαλε εκτός για κάποια χρόνια, έπειτα από χειρουργική επέμβαση μπήκα στον χώρο του CrossFit, εκεί γνώρισα έναν παλιό αθλητή της άρσης βαρών και προπονητή. Ξεκινήσαμε για πλάκα και τελικά κατέληξα στον πρωταθλητισμό».

Το 2018 στα 17 της χρόνια αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στο Μπουένος Άιρες και πέτυχε την πρώτη της μεγάλη διάκριση με την 5η θέση, ενώ την ίδια χρονιά ήταν και 4η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο πολύπαθο άθλημα στη χώρα μας, όμως η ίδια συνεχίζει τις προπονήσεις με προσήλωση στην δική της αυτοβελτίωση και στο στόχο που έχει θέσει από μικρή: τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα 22 της πλέον συμμετείχε για 2η φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών και κατέκτησε την 7η θέση στο σύνολο μετά την 11η του 2022. Σήκωσε 90κ στο αρασέ, 108κ στο επολέ ζετέ και 198κ στο σύνολο και κατέκτησε την 5η, 8η και 7η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία της. Αυτή είναι η 2η διοργάνωση-κριτήριο που συμμετέχει η Καρδαρά εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι μετά το παγκόσμιο πρωτάθλήμα του 2022 στο Κάλι της Κολομβίας, στο οποίο είχε πάρει την 31η θέση με 191κ (88κ – 101κ). Το ατομικό της ρεκόρ στο σύνολο είναι 200κ και για αυτό δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοσή της στο Γερβάν.

Για τον αγώνα της δήλωσε στο ApexSports.gr τα εξής: «Ο αγώνας δεν πήγε όπως ήθελα δυστυχώς έμεινα μόνο με τις πρώτες προσπάθειες στο αρασέ και στο επολέ ζετέ. Οι προσπάθειες που έχασα στο αρασέ θα μου έδιναν μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερα. Ελπίζω αυτός ο αγώνας να είναι μια καλή αρχή για την Ολυμπιακή πρόκριση παρόλο που δεν σήκωσα τα ρεκόρ μου. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και χωρίς τραυματισμούς σε κάθε αγώνα να έχουμε βελτίωση», ενώ για τον επόμενο στόχο που έχει θέσει εντός του 2023, πρόσθεσε: «Ο επόμενος μου στόχος είναι το ευρωπαϊκό U23 τον Ιούλιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών