fbpx

Γερεβάν 2023: Όγδοος στην Ευρώπη ο σπουδαίος Ιακωβίδης

Γερεβάν 2023: Όγδοος στην Ευρώπη ο σπουδαίος Ιακωβίδης

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών με μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση.

Στο αρασέ σήκωσε κατά σειρά τα 150κ, τα 155κ και τα 158κ και έφτασε μόλις τρία κιλά από το πανελλήνιο ρεκόρ των 161κ που ανήκει στον ίδιο από το μεσογειακό κύπελλο του Σαν Μαρίνο το 2019. Στο πανελλήνιο ρεκόρ των 354κ στο συνολικό από τη Μάλτα το 2020 ο Ιακωβίδης είχε σηκώσει 159κ στο αρασέ. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι είχε 3/3 επιτυχημένες προσπάθειες, πράγμα που σημαίνει ότι του βγήκε το πλάνο αγώνα που είχε στο μυαλό του. Με αυτή την εμφάνιση κατέκτησε την 7η θέση στην Ευρώπη στο αρασέ.

Τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά για τον Έλληνα στη 2η τεχνική. Στο επολέ ζετέ ενώ αρχικά είχε δηλώσει αρχικό βάρος τα 182κ αποφάσισε να κατέβει στα 180κ, τα οποία σήκωσε τελικά με τη 2η προσπάθεια αγωνιζόμενος πρώτος. Στη συνέχεια δήλωσε 185κ για την 3η του και τελευταία προσπάθεια, δεν κατάφερε όμως να τα σηκώσει και παρέμεινε στα 180κ, τα οποία του έδωσαν την 9η θέση στο σύνολο.

Ο Ιακωβίδης σήκωσε 338κ στο σύνολο και κατέκτησε την 8η θέση στην Ευρώπη, όπως είχε κάνει και το 2022 στο ευρωπαϊκό της Αλβανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήγε στο ευρωπαϊκό υγιής, αλλά χωρίς να είναι στο 100% έτοιμος για τη μεγάλη επιδόση που ψάχνει. Τους προηγούμενους μήνες έχασε πολύτιμο χρόνο λόγω της αποκατάστασης από τον τραυματισμό που είχε προκύψει το Δεκέμβριο του 2022 στο παγκόμιο πρωτάθλημα στο Κάλι της Κολομβίας, εκεί που είχε κατακτήσει τη 16η θέση στα -96κ με 335κ (155κ και 180κ),

Το τελευταίο διάστημα πριν από την αναχώρηση για το ευρωπαϊκό του Γερεβάν έκανε ένα καμπ προετοιμασίας στα Γιάννενα και είχε δηλώσει τα εξής στο ApexSports.gr: «Η προετοιμασία στα Γιάνεννα πήγε πολύ καλά. Δυστυχώς είχα έναν τραυματισμό στο παγκόσμιο του 2022 και έχασα αρκετό χρόνο, αλλά το έχω καλύψει. Ιδανικά θα ήθελα άλλον έναν μήνα προετοιμασία αλλά η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ως έχει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών