fbpx

Ιακωβίδης στο ApexSports.gr: «Είναι εφικτός στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ»

Ιακωβίδης στο ApexSports.gr: «Είναι εφικτός στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά την 8η θέση στην Ευρώπη στα -89κ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γερεβάν της Αρμενίας κάνει τον δικό του απολογισμό.

Ο αθλητής που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής άρης βαρών στους Ολυμπακούς Αγώνες του Τόκιο σήκωσε στο Γερεβάν 158κ στο αρασέ, 180κ στο επολέ ζετέ και 338 στο σύνολο.

Για την απόδοσή του στις δύο τεχνικές τόνισε στο ApexSports.gr τα εξής: «Το αρασέ πήγε ανέλπιστα καλά, είχα στόχο τα 155κ. Τα 158κ ακομα δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκαν, είναι ανεξήγητο. Στο επολε φάνηκε η έλλειψη προπόνησης. Λόγω του τραυματισμού μου στον καρπό από το παγκοσμιο είχα μεγάλη αποχή από βαριές προσπάθειες. Για τουλάχιστον 2μιση με 3 μήνες γυμνάζομουν στο 70% για να κρατάω μια υποτυπώδη φορμα. Μόνο τις τελευταίες 20 μέρες μπήκα πιο βαριές προσπάθειες Σε συνδυασμό και με την δίαιτα για να αγωνιστώ στα -89κ δεν ήταν αυτό που μπορώ».

Πρέπει να σημειώσουμε πως το ατομικό του ρεκόρ είναι 161κ στο αρασέ από το 2019, 195κ στο επολέ ζετέ από το 2020 και 354κ στο σύνολο, επίσης από το 2020. Αυτό το ρεκόρ ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να απειληθεί το επόμενο διάστημα, με μοναδική προϋπόθεση να έχει την υγεία του. «Αν έχω την υγεία μου και μπορέσω να κάνω προπόνηση χωρίς να χαλάω την αρμονία και τον ρυθμό της θεωρώ πως τα 160κ αρασέ και τα 195κ, δηλαδή τα 355κ στο σύνολο, είναι πολύ εφικτοί στόχοι και δίνουν την 11η και 12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών