fbpx

IWF: Μικραίνει σε διάρκεια το παγκόσμιο πρωτάθλημα

IWF: Μικραίνει σε διάρκεια το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος σχεδιάζει να μικρύνει σε διάρκεια την κορυφαία της διοργάνωση, το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει λιγότερες κατηγορίες, περιορισμό στην συμμετοχή των αθλητών και τη δράση να διεξάγεται σε δύο πλατφόρμες ώστε να μικρύνει και ο αριθμός ημερών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της IWF, Μοχάμεντ Τζαλούντ.

 «Τα προκριματικά από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα ίσως αποδειχθούν μία καλή ιδέα. Πρέπει να αλλάξουμε και θέλουμε να ακούσουμε την άποψη των μελών», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ιρακινού παράγοντα.

 Το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας είχε διάρκεια 14 ημερών και ορισμένες φορές υπήρξαν 6 σκέλη καθημερινά εξαιτίας του αριθμού ρεκόρ των συμμετοχών.

Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 719 αν και 680 πήραν μέρος ενώ οι υπόλοιποι αποσύρθηκαν μετά το ζύγισμα ενώ τις λιγότερες συμμετοχές είχαν οι μη-Ολυμπιακές κατηγορίες, αυτές των 45, 76 και 87 κιλών για τις γυναίκες κι εκείνες των 55, 67 και 109 κιλών για τους άνδρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών