fbpx

Καρδαρά: «Η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους»

Καρδαρά: «Η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους»

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών, Μαρία Καρδαρά μίλησε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, που θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου και για πολλά ακόμη.

Όπως επισημαίνει, οι γυναίκες είναι δυνατές και πλέον το αποδεικνύουν όλο και περισσότερο, ενώ η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους.

«Οι γυναίκες είναι δυνατές και πλέον το αποδεικνύουν όλο και περισσότερο. Η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους. Η πρώτη μου προσέγγιση στην άρση βαρών ήταν από το CrossFit. Μου άρεσαν πολύ οι κινήσεις της άρσης βαρών και έδειχνα ενδιαφέρον. Εκεί συναντήθηκα με τον πρώτο μου προπονητή της άρσης βαρών και έπειτα συνέχισα αποκλειστικά στο άθλημα μας», είπε αρχικά στη συνέντευξή της στο nofakenews.gr.

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, είπε: «Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και μου επιτρέπει το σώμα μου. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανέλθω μετά από ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και έναν τραυματισμό που με ταλαιπώρησε αρκετά. Οπότε ο αγώνας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ήθελα για εμένα να είναι ευχάριστος, να πάρω λίγη δύναμη για να συνεχίσω».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αθλητές της άρσης βαρών, τόνισε: «Οι νέοι προσπαθούν να βάλουν την ζωή τους σε μια τάξη, να χωρέσουν την προπόνηση, την σχολή τους ή το σχολείο και την δουλειά μέσα στο πρόγραμμά τους. Μαζί με αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν ψυχολογική κούραση, απογοήτευση και τραυματισμούς. Παρόλες τις δυσκολίες όμως δεν τα παρατάνε και είναι κάθε απόγευμα στα γυμναστήρια προσπαθώντας για το καλύτερο».

Στην ερώτηση αν μπορούμε να ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές συγκίνησης στο μέλλον, όπως αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε εποχές. Άλλα δεδομένα είχαν τότε άλλα έχουμε τώρα. Αντίστοιχες στιγμές πιστεύω πως θα ζήσουμε αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο».

Στη συνέχεια ξεχώρισε κάποιες από τις διακρίσεις της: «Ο αγώνας που μπορώ να ξεχωρίσω είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αρμενία φέτος. Μπορεί να έμεινα με τις πρώτες προσπάθειες στο Αρασέ και στο Επολέ-Ζετέ όμως το ευχαριστήθηκα πολύ και προσπάθησα πολύ. Άλλο τόσο με πίκρανε, διότι περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου αλλά δεν βγήκε και εκεί ξεκίνησε ο τραυματισμός μου».

Τέλος, μίλησε για τα πρότυπά σας στον αθλητισμό, αλλά και στην άρση βαρών ειδικότερα; «Θαυμάζω και σέβομαι όλη την παλιά dream team και φυσικά τις πρώτες γυναίκες που σήκωσαν το άθλημα ψηλά και έφεραν τρομερές επιτυχίες κόντρα στις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες της τότε εποχής. Πρότυπο αθλητή για εμένα είναι ο Μιλτος Τεντόγλου. Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος και Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής. Είναι ένα παιδί ταπεινό, με χιούμορ, ήθος και πάνω από όλα άνθρωπος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών