fbpx

Ζαογίνγκ: “Οι προπονητές μου μού ζήτησαν να ηττηθώ στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων”!

Ζαογίνγκ: “Οι προπονητές μου μού ζήτησαν να ηττηθώ στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων”!

Εντυπωσιακή αποκάλυψη από τη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ.

Η πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη Γε Ζαογίνγκ αποκάλυψε σε συνέντευξή της στη δανική τηλεόραση και το TV 2 Sport πως στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ οι προπονητές της τής ζήτησα να ηττηθεί στα ημιτελικά.

Συγκεκριμένα, η Κινέζα συνάντησε στον ημιτελικό τη συμπατριώτισσά της Γκονγκ Ζιτσάο. Ο επικεφαλής προπονητής της Κίνας, Λι Γιονκγμπό, και η προπονήτρια του ατομικού των γυναικών Τανγκ Χσουεχούα ζήτησαν από την Ζαογκίνγκ το βράδυ της παραμονής του ημιτελικού να παραχωρήσει τη νίκη στην αντίπαλό της, καθώς η Γιονγκμπό θα είχε περισσότερες πιθανότητες να χαρίσει αργότερα το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα.

“Νιώθεις πολύ αδύναμη διότι είσαι μόνη σου απέναντι σε όλο το σύστημα. Οι Ολυμπιακού Αγώνες είναι ευκαιρία που παρουσιάζεται ίσως μόνο μία φορά στη ζωή ενός αθλητής, οπότε είναι πολύ στενάχωρο όταν υποχρεώνεσαι να χάνεις. Όμως εγώ ως μονάδα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα κόντρα στο σύστημα”, είπε χαρακτηριστικά η Ζαογκίνγκ εξηγώντας την απόφασή της να υποκύψει στην πίεση των προπονητών της.

Ο Γκονγκ πήρε τη νίκη με 11-8, 11-8 σε αυτόν τον ημιτελικό, ενώ στο τελικό η Κινέζα εξασφάλισε και το χρυσό μετάλλιο, νικώντας με 13-10, 11-3 την Καμίλα Μάρτιν από τη Δανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον