fbpx

Ανασκόπηση Μπάντμιντον 2022

Ανασκόπηση Μπάντμιντον 2022

Πλούσιο ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα εντός συνόρων για το 2022 στον κόσμο του Μπάντμιντον. Τόσο στις μάχες ατομικές μάχες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (συνολικά πέντε κύριες κατηγορίες), όσο και στο ομαδικό, οι μονομαχίες ήταν εντυπωσιακές, προσφέροντας στους φαν του σπορ μερικές αλησμόνητες στιγμές.

Ξεκινώντας από τα μονά και συγκεκριμένα από το μονό των ανδρών, το φετινό τουρνουά για την ανάδειξη του κορυφαίου της Ελλάδος είδε τα φαβορί να κυριαρχούν. Οι Νο1 και Νο2 στο ταμπλό Σταμάτιος Τσιγκιρδάκης και Πασχάλης Μελικίδης αντιστοίχως, ήταν εκείνοι που αναμετρήθηκαν στον μεγάλο τελικό. Ο Τσιγκιριδάκης εν τέλει επικράτησε με 21-17, 21-9, κάνοντας δικό του τον τίτλο.

Στο μονό των γυναικών, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τις Νο1 και Νο2 στο ταμπλό παίκτριες, δηλαδή τη Γραμματούλα Σωτηρίου και τη Δήμητρα-Καλομοίρα Κρουστάλη αντιστοίχως, να μάχονται στον μεγάλο τελικό. Και στην περίπτωση αυτή είχαμε τελική επικράτηση της Νο1, με τη Σωτηρίου να νικάει με σκορ 21-10, 21-17 και να παίρνει τον τίτλο.

Στο διπλό των ανδρών για άλλη μία φορά συνέβη το ίδιο. Το Νο1 στο ταμπλό δίδυμο των Πέτρου Τέντα και Σταμάτιου Τσιγκιρδάκη αναμετρήθηκε με το Νο2, εκείνο των Πασχάλη Μελικίδη και Ηλία Ξάνθου. Για άλλη μία φορά το Νο1 ήταν αυτό που εν τέλει κυριάρχησε, έστω κι αν οι Τέντας και Τσιγκιρδάκης χρειάστηκαν μία σκληρή μάχη για να υπερισχύσουν με 21-15, 22-24, 21-12.

Στο διπλό των γυναικών η… παράδοση δεν διεκόπη. Για άλλη μία φορά τα δίδυμα που μπήκαν στο τουρνουά στο Νο1 και Νο2 του ταμπλό, δηλαδή οι Θεοδώρα Λαμπριανίδου με τη Γραμματούλα Σωτηρίου στο Νο1 και οι Χριστίνα Μαυροματίδου με την Ευαγγελία-Νεκταρία Παρίση στο Νο2 αναμετρήθηκαν στον τελικό. Το σενάριο ούτε στη… δεύτερη πράξη του διαφοροποιήθηκε, με τις Νο1 Λαμπριανίδου και Σωτηρίου να υπερισχύουν με 21-21, 21-13 κάνοντας δικό τους τον τίτλο.

Τέλος, στο μεικτό διπλό είχε έρθει η ώρα των αουτσάιντερ. Αν και μπήκαν στο τουρνουά από τις θέσεις Νο3/4 του ταμπλό οι Ηλίας Θεοδώρου και Θεοδώρα Φραγκουλίδου πρώτα έβγαλαν νοκ-άουτ στα ημιτελικά των Νο1 δίδυμο των Πέτρου Τέντα και Θοεδώρας Λαμπριανίδου, ενώ στον τελικό αναδείχθηκαν νικητές… άνευ αγώνα κόντρα στους Νο2, τον Μάριο Μιχαήλ Μπούλιο και τη Δήμητρα Καλομοίρα Κρουστάλη, κατακτώντας έτσι τον τίτλο.

Στο ομαδικό, ο ΟΑΓΩ στέφθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ελλάδος. Οι Ορφέας Τσαμουσιάδης, Ελένη Μουτεβελίδου, Ειρήνη Τέντα, Πέτρος Τέντας, Σταμάτιος Τσιγκιρδάκης, Θεοδώρα Λαμπριανίδου και Ελένη Μουτεβελίδου, υπό τις οδηγίες του προπονητή Κώστα Ραφτόπουλου έφτασαν με άνεση στον τίτλο, αφήνοντας δεύτερο τον Φ.Ε.Ο. Θήβας και τρίτο τον Α.Γ.Σ. Ρούπελ.

Η βαθμολογία της τελικής εξάδας:

1. ΟΑΓΩ 10
2. Φ.Ε.Ο Θήβας 8
3. Α.Γ.Σ Ρούπελ 6
4. Α.Σ Ιάσων Μαλακοπής 4
5. Ν.Ε Πατρών 2
6. Α.Σ.Σ Πλάτων 0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον